Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Εργκίν Αταμάν: Τουρκικές πιέσεις στον Ερντογάν να τιμηθεί ως πρεσβευτής της ειρήνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Εργκίν Αταμάν: Τουρκικές πιέσεις στον  Ερντογάν να τιμηθεί ως πρεσβευτής της ειρήνης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 7ο ευρωπαϊκό του τρόπαιο και ο Εργκίν Αταμάν έγραψε ιστορία με την τρίτη του Euroleague με δύο διαφορετικές ομάδες, γεγονός που έχει δημιουργήσει ντόρο και στην Τουρκία.

Ο Εργκίν Αταμάν ήταν έτσι κι αλλιώς ο κορυφαίος Τούρκος προπονητής στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ και παράλληλα με τον Παναθηναϊκό είναι προπονητής και της εθνικής ομάδας, γεγονός που τον κάνει ιδιαίτερα δημοφιλή στη γειτονική χώρα.

Ως εκ τούτου και μετά την κατάκτηση του τρίτου τροπαίου στη Euroleague, που οδήγησε στην αποθέωσή του από τους οπαδούς του Παναθηναϊκου, υπάρχουν “φωνές” από την αντιπολίτευση προς τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να τον τιμήσει για την προσφορά του και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο βουλευτής του CHP, Μουστάφα Σαριγκιούλ δήλωσε τα εξής: “Ο Εργκίν έγινε ο πρεσβευτής της ειρήνης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, καθώς έκανε πρωταθλήτρια Ευρώπης μία ελληνική ομάδα. Κύριε Πρόεδρε, ας απονείμουμε το Κρατικό Μετάλλιο Διακεκδιμένης Υπηρεσίας σε έναν από τους καλύτερους προπονητές μπάσκετ σε όλο τον κόσμο. Ας δώσουμε το παράδειγμα στους νέους. Με αυτή την ανταμοιβή στον Εργκίν Αταμάν θα μεγαλώσει ο ενθουσιασμός για την χώρα μας”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις