Κυριακή, 21 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Έργο Πογέτ στην Κομοτηνή! Διπλό για την ανανεωμένη ΑΕΚ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα πανηγύρισε η ΑΕΚ, η οποία πέρασε από την Κομοτηνή, επικρατώντας δύσκολα του μαχητικού Πανθρακικού με 2-1. Αυτή ήταν η πρώτη επιτυχία για τον Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της Ένωσης, ο οποίος την πανηγύρισε ιδιαίτερα στο τέλος του αγώνα με τους φίλους της ομάδας που βρέθηκαν στο γήπεδο της Κομοτηνής.

 Δείτε το LIVE της αναμέτρησης

Ο Ουρουγουανός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με σχήμα 4-3-3, με την εικόνα της ΑΕΚ να είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Η Ένωση προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο δεν ηρέμησε ποτέ, καθώς ο Πανθρακικός μείωσε άμεσα σε 2-1 και προσπάθησε μέχρι τέλους να ισοφαρίσει, δίχως αποτέλεσμα.

Ο αγώνας:

Η ΑΕΚ είχε στο μυαλό της μόνο στους τρεις βαθμούς της νίκης και μπήκε αποφασισμένη στο γήπεδο να τους πάρει. Οι παίκτες του Πογέτ ήταν καταιγιστικοί στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, “σφυροκοπώντας” την εστία του Πανθρακικού. Ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά ένα δυνατό σουτ του Γκάλο στο 5′, αλλά δεν μπόρεσε να σταματήσει και τον Γιόχανσον.

Ο μέσος της ΑΕΚ, με μία πανέμορφη γυριστική κεφαλιά, νίκησε τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού στο 18′, δίνοντας το προβάδισμα στην Ένωση. Οι “κιτρινόμαυροι”, πάντως, αντί να πάρουν ψυχολογία από το γρήγορο τέρμα τους, οπισθοχώρησαν αδικαιολόγητα, δίνοντας πολλά μέτρα στον Πανθρακικό.

Οι γηπεδούχοι το εκμεταλλεύτηκαν και με πρωταγωνιστή τον Μπαϊκάρα, έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες. Ο Τούρκος επιθετικός νικήθηκε δύο φορές (23′, 30′) από τον Μπαρόχα, ο οποίος βρέθηκε σε πολύ΄καλή μέρα.

Οι παίκτες του Ελεύθεροπουλου συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα στις αρχές του δεύτερου μέρους, αλλά δεν μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί. Η ΑΕΚ, κόντρα στη ροή του αγώνα, κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά της. Ο Μάνταλος ανατράπηκε στην περιοχή από τον Πασχαλάκη και ο Μπουανανότε έκανε το 2-0 στο 60′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Η αντίδραση του Πανθρακικού ήταν άμεση. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν στο 68′ και να μπουν εκ νέου στον αγώνα. Ο Μάρτιν έκανε ένα σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα “κόντραρε” στον Άρθο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του Μπαρόχα. Η ομάδα της Θράκης προσπάθησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, πίεσε αρκετά αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει αξιόλογες τελικές φάσεις, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να φύγει με το πολυπόθητο διπλό από την Κομοτηνή.

Πανθρακικός (Ελευθερόπουλος): Πασχαλάκης, Παπαγεωργίου, Ποτουρίδης, Μελίσσης (35’ Μπουγαϊδης), Παπαχρήστος, Μεχία, Λαδάκης (63’ Νικόλτσης), Ντιγκινί, Μπαϊκαρά, Φερνάντεθ (46’ Ροτζέριο), Χασομέρης.

ΑΕΚ (Πογέτ): Μπαρόχα, Γκάλο, Σοϊλέδης, Αρθο, Kολοβέτσιος, Σιμόες κόφτης, Μάνταλος (73’ Κορδέρο), Γιόχανσον, ο Μπουονανότε, Μπαρμπόσα (73’ Λαμπρόπουλος), Αραβίδης (86’ Τζεμπούρ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε