Κυριακή, 21 Ιουλ.
31oC Αθήνα

“Ερυθρόλευκο”… τρένο! Ο Μποτία “καθάρισε” τον Ατρόμητο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η ξέφρενη πορεία του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα δεν είχε στάση ούτε στο Περιστέρι. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα πέρασε και από την έδρα του Ατρομήτου, επικρατώντας της ομάδας του Μιχάλη Γρηγορίου με 2-1, χάρη σε δύο τέρματα στο δεύτερο ημίχρονο του Αλβάρο Μποτία.

Δείτε το LIVE  της αναμέτρησης

Ο Ολυμπιακός παρέμεινε αήττητος στην κορυφή της βαθμολογίας του ελληνικού πρωταθλήματος, έπειτα από 8 αγωνιστικές, με τον Ατρόμητο να επιστρέφει στα αρνητικά αποτελέσματα μετά τη νίκη στη Βέροια την περασμένη αγωνιστική. Οι Περιστεριώτες προσπάθησαν αρκετά, κοίταξαν στα μάτια τον Ολυμπιακό, ο οποίος, όμως, εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία του Ατρομήτου στα στημένα και πανηγύρισε ακόμα ένα τρίποντο.

Ο αγώνας

Ο Ατρόμητος μπήκε πολύ προσεκτικά στο παιχνίδι, κλείνοντας αποτελεσματικά όλους τους χώρους. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν τον Ολυμπιακό να πατήσει στην περιοχή τους, αλλά δεν απειλούσαν καθόλου την εστία του Ρομπέρτο. Οι “ερυθρόλευκοι”, από την πλευρά τους, είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και πίεζαν για να ανοίξουν το σκορ, δίχως, όμως, να δημιουργήσουν κάποια σημαντική τελική φάση.

Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο παιχνίδι την είχε ο Ατρόμητος. Στο 39′ ο Γοδόι πήγε να ανοίξει το σκορ με κοντινή προβολή, αλλά ο Ρομπέρτο έδιωξε πάνω στη γραμμή με τα πόδια. Στο 45′ ο Ολυμπιακός απάντησε στην ευκαιρία του Ατρομήτου, με τον Ιντέγιε να πιάνει από κοντά την κεφαλιά, η οποία έφυγε λίγο πάνω από τα δοκάρια του Γκορμπούνοφ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Αφού έστειλαν απειλητικό μήνυμα με το δυνατό σουτ του Σεμπά, το οποίο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ατρομήτου, οι “ερυθρόλευκοι” άνοιξαν το σκορ στο 59′. Ο Πάρντο εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Μποτία με κεφαλιά, όπως με την ΑΕΚ, έκανε το 0-1. Πριν προλάβουν οι Περιστεριώτες να καταλάβουν τι έγινε, ο Μποτία “χτύπησε” ξανά με κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Φορτούνη και έκανε το 0-2 στο 63′.

Μετά και την επίτευξη του δεύτερου τέρματος, οι παίκτες του Σίλβα επαναπαύτηκαν, δίνοντας πολύ χώρο στον Ατρόμητο. Οι γηπεδούχοι τον εκμεταλλευτήκαν και μείωσαν σε 1-2 στο 75′ με ωραίο τελείωμα του Στόιτσεφ στη γωνία του Ρομπέρτο. Οι παίκτες του Γρηγορίου πίεσαν, μάλιστα, και για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφεραν, καθώς ο Ρομπέρτο στάματησε τον Στόιτσεφ στο 85′, πριν ο επιθετικός του Ατρομήτου διπλασιάσει τα προσωπικά τέρματα του.

Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπιτόλο, Γοδόι, Φυτανίδης (17′ λ.τ. Χριστόφ), Πίτου Γκαρσία, Μπρίτο (62′ Μαρσελίνιο), Κιβρακίδης, Ούμπιδες (68′ λ.τ. Στόιτσεφ), Λαζαρίδης, Λε Ταλέκ.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μποτία, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης (76′ Ντομίνγκες), Πάρντο (72′ Ερνάνι), Σεμπά, Ιντέγε (90+1′ Φινμπόγκασον).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε