Σάββατο, 19 Οκτ.
18oC Αθήνα

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Η πρωτιά στην κανονική διάρκεια περνάει από το Βελιγράδι

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: Η πρωτιά στην κανονική διάρκεια περνάει από το Βελιγράδι
Intime.gr

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στη «Χάλα Πιονίρ» (20:00, Newsit.gr, NovaSports Prime) και με νίκη “σφραγίζει” την πρωτιά στην κανονική διάρκεια της Euroleague.

Προτελευταία αγωνιστική στην κανονική περίοδο της Euroleague, με τον Ολυμπιακό να παίζει στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα και να χρειάζεται μία νίκη στα δύο τελευταία ματς για να προκριθεί στα πλέι οφ ως πρώτος της regular season, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο Ολυμπιακός (ρεκόρ 23-9) θα εξασφαλίσει την πρωτιά μία αγωνιστική πριν το φινάλε της κανονικής περιόδου, ακόμη σε ένα… τραβηγμένο σενάριο, αν δηλαδή ηττηθούν κατά την 33η αγωνιστική οι Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Μονακό (και οι τρεις, με τους ερυθρόλευκους να υπερτερούν στην ισοβαθμία).

H Μπαρτσελόνα θα τερματίσει στη 2η θέση, αν επικρατήσει της Αρμάνι στο Μιλάνο σε συνδυασμό με νίκη του Ολυμπιακού και ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης. Η τελευταία θα είναι 3η οριστικά, αν ηττηθεί από την Μπάγερν, η Μονακό ηττηθεί και η Μπαρτσελόνα νικήσει. Η Μονακό θα είναι 4η αν ηττηθεί από την Παρτιζάν ή ακόμη κι αν νικήσει αλλά παράλληλα νικήσουν και οι Ολυμπιακός, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

Ο Ερυθρός Αστέρας (ρεκόρ 15-7), από την άλλη, μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες με Μπασκόνια, Βαλένθια και Βιλερμπάν, ωστόσο την προηγούμενη αγωνιστική αποκλείστηκε και μαθηματικά, επομένως βαθμολογικά δεν έχει κάποιο κίνητρο.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του, μετά και την ενσωμάτωση του Αϊζάια Κάνααν. Αντίθετα, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς πιθανά δεν θα μπορεί να υπολογίζει στον Μπεν Μπέντιλ, που ταλαιπωρείται από ενοχλήσεις στο πόδι και δεν έπαιξε ούτε στην Αδριατική λίγκα. Αμφίβολοι παραμένουν και οι Νέντοβιτς, Λάζιτς, που συμμετείχαν στην προπόνηση όμως δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα παίξουν στο ματς.

Το πρόγραμμα της ημέρας στην Euroleague

20:00 Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός / Novasports Prime

20:00 Ζάλγκιρις – Μακάμπι Τελ Αβίβ / Novasports 5HD

20:45 Φενέρμπαχτσε – Αναντολού Εφές / Novasports 4HD

21:30 Βαλένθια – Βίρτους Μπολόνια / Novasports Start

21:45 Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν / Novasports 2HD

22:00 Μπασκόνια – Βιλερμπάν / Novasports 3HD

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις