Σάββατο, 6 Ιουλ.
31oC Αθήνα

Εθνική Αργεντινής – Σαμπάολι: “Υπέφερε ο Μέσι! Ήταν σκληρό για εκείνον”

Εθνική Αργεντινής – Σαμπάολι: “Υπέφερε ο Μέσι! Ήταν σκληρό για εκείνον”
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Χόρχε Σαμπάολι μίλησε για την Εθνική Αργεντινής και την αποτυχημένη πορεία της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, υποστηρίζοντας ότι ο Λιονέλ Μέσι, ήταν αυτός που έπαιρνε πιο “βαριά” από όλους τις ήττες της ομάδας.

Οι Χόρχε Σαμπάολι και Λέο Μέσι φέρονται να είχαν μεγάλη αντιπαράθεση κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ 2018, όμως αυτό δεν απέτρεψε τον Αργεντινό τεχνικό να παραδεχθεί ότι ο αρχηγός της Εθνικής Αργεντινής ήταν αυτός που υπέφερε περισσότερο από κάθε άλλον συμπαίκτη του, σε κάθε απώλεια της ομάδας.

«Προπονώντας τον Μέσι ήταν απίστευτο να τον βλέπεις τόσο αφοσιωμένο, να υποφέρει τόσο πολύ, όταν δεν νικούσαμε. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών ήταν τόσο αφοσιωμένος. Υπέφερε περισσότερο από τον καθένα για την αδυναμία μας να φέρουμε εις πέρας την αποστολή μας. Να μην μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος των προσδοκιών ήταν το πιο σκληρό για εκείνον», ανέφερε μεταξύ άλλων στην Marca, ο έμπειρος κόουτς.

Όσο για τις πιθανότητες μιας επιτυχίας στο Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, ο Σαμπάολι υποστήριξε ότι «ο Μέσι φυσικά και θα μπορούσε να το κατακτήσει. Ωστόσο, χρειάζεται μια διαδικασία μετά από όσα έχουν συμβεί μέχρι τώρα. Οι διαδικασίες δεν πρέπει να σπάνε, αλλά να διορθώνονται. Για το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο ή το Κόπα Αμέρικα χρειαζόμαστε οργάνωση, απεριόριστη εμπιστοσύνη και να ξέρουμε ότι τα πάντα απαιτούν μια διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως αν δεν κατακτήσουμε το Κόπα Αμέρικα, πρέπει να παραμείνουμε σταθεροί στο ίδιο πλάνο. Αρκετά με την τρέλα, ότι αν δεν κερδίζεις είσαι χαμένος. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Αν έχεις πίστη μπορείς να νικήσεις αργότερα. Πρέπει όμως να πιστεύεις».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις