Site icon NewsIT

Εθνική Ελλάδας: Πρεμιέρα με νίκη και πρωτιές

09.09.2024 | 12:53
Εθνική Ελλάδας: Πρεμιέρα με νίκη και πρωτιές

UEFA NATIONS LEAGUE 2024-2025 / ΕΛΛΑΔΑ - ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Πρώτη αγωνιστική στο Nations League, πρώτη νίκη για την Εθνική Ελλάδας, πρώτη νίκη για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο της στον πρώτο αγώνα της Εθνικής στο Γεώργιος Καραϊσκάκης ύστερα από 7 χρόνια! Επίσης, η 7η Σεπτεμβρίου 2024 είχε ακόμη δύο “πρωτιές”, καθώς δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους με το εθνόσημο.

Συγκεκριμένα, ο Χρήστος Ζαφείρης που πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 65′ στη θέση του Πέτρου Μάνταλου και ο Γιώργος Βαγιαννίδης, ο οποίος αντικατέστησε τον Φώτη Ιωαννίδη στο 77′, αγωνίστηκαν για πρώτη φορά με τη “γαλανόλευκη”. Ο Χρήστος Ζαφείρης και ο Γιώργος Βαγιαννίδης έγιναν ο 634ος και 635ος αντίστοιχα ποδοσφαιριστής, που αγωνίζονται με την Εθνική Ανδρών.

Ιδανική εκκίνηση πραγματοποίησε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην πρώτη του αναμέτρηση ως προπονητής της Εθνικής Ομάδας. Ειδικότερα σημείωσε την ευρύτερη νίκη σε ντεμπούτο προπονητή στον πάγκο της Εθνικής μετά από ακριβώς 30 χρόνια, όταν στις 7 Σεπτεμβρίου 1994, ο Κώστας Πολυχρονίου ξεκινούσε με νίκη 5-1 επί των Νησιών Φερόε και μάλιστα από την εν λόγω αναμέτρηση μέχρι και σήμερα, η Εθνική δεν είχε πετύχει ποτέ δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο σε ντεμπούτο προπονητή.

Όπως αναφέρει η ΕΠΟ, ο σκόρερ του πρώτου γκολ της “εποχής Ιβάν Γιοβάνοβιτς”, Φώτης Ιωαννίδης, έγινε ο πρώτος παίκτης της Εθνικής Ελλάδας, που πέτυχε δύο γκολ σε έναν αγώνα του UEFA Nations League, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ισοφάρισε την ευρύτερη νίκη του στον θεσμό (είχε νικήσει 3-0 και το 2022 την Κύπρο).

Παράλληλα σημείωσε και την 10η νίκη εις βάρος της Φινλανδίας (πρώτη νίκη επί των Σκανδιναβών τον Σεπτέμβριο), έμεινε αήττητο σε ακόμη μια πρεμιέρα στους ομίλους του UEFA Nations League και διατήρησε την παράδοση που το θέλει να επικρατεί στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του στη διοργάνωση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version