Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Εθνική Ελβετίας: Αναστάτωση στη συνέντευξη Τύπου μετά από ερώτηση για το εάν έχει «αλβανοποιηθεί» η ομάδα

Εθνική Ελβετίας: Αναστάτωση στη συνέντευξη Τύπου μετά από ερώτηση για το εάν  έχει «αλβανοποιηθεί» η ομάδα
ΦΩΤΟ Reuters

Μια ερώτηση σχετικά με το εάν έχει «αλβανοποιηθεί» η Εθνική Ελβετίας προκάλεσε αναστάτωση στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της ομάδας.

Η Εθνική ομάδα της Ελβετίας προετοιμάζεται για το Euro 2024 με τον ομοσπονδιακό προπονητής της χώρας Μουράτ Γιακίν να δέχεται μια περίεργη ερώτηση στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, λίγες ημέρες πριν από την σέντρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα ένας δημοσιογράφος θέλησε να ρωτήσει τον Γιακίν εάν θεωρεί πως η Ελβετία έχει αλβανοποιηθεί, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ένα ξαφνικό μούδιασμα εντός της αίθουσας.

Ωστόσο ο Γιακίν δεν παρέλειψε να απαντήσει αναφέροντας πως μια μέρα, η αλβανική θα γίνει η πέμπτη επίσημη γλώσσα της Ελβετίας, χαριτολογόντας.

Δεν κάνω διαχωρισμούς. Έχω μεγαλώσει με φίλους από άλλες χώρες. Τα τελευταία χρόνια έχουμε στην εθνική μας ομάδα πολλούς ποδοσφαιριστές με καταγωγή από την Αλβανία και το Κόσοβο. Με διαφορετική κουλτούρα από τη ελβετική. Δεν χρειάζεται να κάνω διαχωρισμούς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο προπονητής της Εθνικής Ελβετίας.

Από την πλευρά του ο δημοσιογράφος υποστήριξε πως η ερώτηση αφορούσε το μαχητικό πνεύμα της εθνικής Ελβετίας, ένα κομμάτι στο οποίο συμβάλουν οι παίκτες που έχουν αλβανική καταγωγή.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις