Site icon NewsIT

Εθνική μπάσκετ: Αυτή είναι η τελική 12άδα του Σπανούλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

23.07.2024 | 09:25
Εθνική μπάσκετ: Αυτή είναι η τελική 12άδα του Σπανούλη για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024

ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ 2024 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΕΛΛΑΔΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Μετά το τελευταίο φιλικό παιχνίδι με τη Σερβία, η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας ολοκλήρωσε την προετοιμασία της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ο Βασίλης Σπανούλης ανακοίνωσε την τελική 12άδα για το Παρίσι.

Με τον Κώστα Αντετοκούνμπο να μένει εκτός με τραυματισμό, έπαιζε μία θέση ανάμεσα σε Νίκο Χουγκάζ και Μιχάλη Λούντζη, με τον Βασίλη Σπανούλη να επιλέγει τον πρώτο για μία ακόμη λύση στους ψηλούς στην Εθνική μπάσκετ. Κάπως έτσι “κλείδωσαν” οι 12 παίκτες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024.

Η ανακοίνωση της ΕΟΚ

Η Εθνική Ανδρών ολοκλήρωσε στο Βελιγράδι τα φιλικά προετοιμασίας και το πρωί της Τρίτης 23/7 (10π.μ. ώρα Ελλάδας) θα ταξιδέψει με πτήση τσάρτερ από τη Σερβία για τη Λιλ και τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Λίγο μετά την ολοκλήρωση του αγών στη “Μπεογκράτσκα αρένα” ο Βασίλης Σπανούλης αποφάσισε για τους 12 παίκτες που θα ταξιδέψουν στην Γαλλία και αφού είχε προηγηθεί στην Αθήνα η τελική εξέταση του Κώστα Αντετοκούνμπο από τους γιατρούς, που έδειξε ότι δε μπορούσε να προλάβει τη διοργάνωση και έτσι έμεινε οριστικά εκτός.

Ο Νίκος Χουγκάζ συμπεριλήφθηκε στην ομάδα, ενώ ο Μιχάλης Λούντζης ολοκλήρωσε την παρουσία του στην ομάδα και θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Οι 12 που θα ζήσουν την εμπειρία των Ολυμπιακών αγώνων, όλοι για πρώτη φορά στην καριέρα τους, είναι οι, Κώστας Παπανικολάου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Γιώργος Παπαγιάννης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ντίνος Μήτογλου, Τόμας Ουόκαπ, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Δημήτρης Μωραΐτης και Νίκος Χουγκάζ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version