Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Εθνική μπάσκετ – Ντίνος Μήτογλου: «Μπορούμε να έχουμε όνειρο το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Εθνική μπάσκετ – Ντίνος Μήτογλου: «Μπορούμε να έχουμε όνειρο το μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ντίνος Μήτογλου ήταν από τους πρωταγωνιστές της Εθνικής μπάσκετ της Ελλάδας στο Προολυμπιακό τουρνουά και έβαλε ψηλά τον πήχη και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας απέδειξε ότι έχει την ποιότητα για να διεκδικήσει μία νέα επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Ντίνος Μήτογλου μίλησε ακόμη και για μετάλλιο, έστω και ως όνειρο για το Παρίσι.

Οι δηλώσεις του Μήτογλου

“Η Εθνική Ομάδα είχε να πάει 16 χρόνια σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι μεγάλη επιτυχία, ζούμε ένα όνειρο και είμαστε διψασμένοι να πετύχουμε κάτι παραπάνω. Ο δρόμος μας δεν τελειώνει εδώ, καθώς γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πόσο ποιοτική ομάδα έχουμε, αλλά σίγουρα όλοι μας εκπληρώνουμε ένα μεγάλο όνειρο με τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλουμε να το χαρούμε αυτή τη στιγμή και να ξαναπιάσουμε στις επόμενες μέρες δουλειά, ώστε να φτάσουμε ακόμη πιο ψηλά. Το όνειρό μας, εφόσον συνεχίσουμε να δουλεύουμε τόσο καλά και να είμαστε προσγειωμένοι, με χαμηλά το κεφάλι, μπορεί να είναι ακόμη κι ένα μετάλλιο”.

Για τα στοιχεία που έφεραν την πρόκριση: “Θεωρώ, ότι φτάσαμε στην πρόκριση χάρη στην αύρα και την νοοτροπία νικητή, που είχαμε. Αγωνιστικά έχουμε πολλές επιλογές στην άμυνα και την επίθεση, ακουμπώντας την μπάλα μέσα και έξω. Έχουμε κορμιά, έχουμε μέγεθος, έχουμε πολλά στοιχεία στο παιχνίδι μας, που μπορούν να μας φέρουν ψηλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Για την προετοιμασία πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά: “Η προετοιμασία μας δεν ήταν εύκολη, καθώς είχαμε λίγες μέρες μπροστά μας και ο κόουτς είχε να διαχειριστεί διάφορες καταστάσεις. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι έχουμε μια εξαιρετική χημεία κι έχουμε μια νοοτροπία νικητή. Ο κόουτς μας όρισε τους στόχους από την πρώτη μέρα και εμείς τους πετύχαμε”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις