Site icon NewsIT

Εθνική μπάσκετ: Όλα τα σενάρια πρόκρισης στα νοκ άουτ των Ολυμπιακών Αγώνων

30.07.2024 | 16:13
Εθνική μπάσκετ: Όλα τα σενάρια πρόκρισης στα νοκ άουτ των Ολυμπιακών Αγώνων

Paris 2024 Olympics - Basketball - Men's Group Phase - Group A - Spain vs Greece - Lille, Pierre Mauroy Stadium, Villeneve-d'Ascq, France - July 30, 2024. Giannis Antetokounmpo of Greece reacts to an umpire's call. REUTERS/Brian Snyder

Ο Καναδάς επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του στον πρώτο όμιλο των Ολυμπιακών Αγώνων και επικρατώντας με 93-83 της Αυστραλίας, διατήρησε “ζωντανή” την Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Το παιχνίδι του Καναδά με την Αυστραλία ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά είχε τελικά το θετικό αποτέλεσμα και για την Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας. Οι Καναδοί “σφράγισαν” τη δική τους πρόκριση με το 2/2 στον πρώτο όμιλο, αλλά επέτρεψαν και στη “γαλανόλευκη” να διεκδικήσει το “εισιτήριο” για τα νοκ άουτ σε ένα νέο “τελικό” με τους Αυστραλούς.

Τα σενάρια για την πρόκριση της Ελλάδας

Σενάριο 1: Αν η Ελλάδα νικήσει την Αυστραλία και η Ισπανία τον Καναδά, Εθνική μας Ομάδα θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με τους Αυστραλούς και θα έχει την ευκαιρία να πάρει την πρόκριση ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

Σενάριο 2: Αν η Ελλάδα νικήσει με διαφορά από 3 μέχρι 9 πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς επικρατήσει της Ισπανίας, η Εθνική μας Ομάδα θα είναι τρίτη σε ισοβαθμία με Αυστραλούς και Ισπανούς και θα μπορεί να προκριθεί ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες του τουρνουά.

Σενάριο 3: Αν η Ελλάδα νικήσει με 10 ή περισσότερους πόντους την Αυστραλία και ο Καναδάς επικρατήσει της Ισπανίας, η Εθνική μας Ομάδα μπάσκετ θα είναι δεύτερη σε τριπλή ισοβαθμία με Αυστραλία και Ισπανία.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version