Σάββατο, 3 Αυγ.
28oC Αθήνα

Εθνική μπάσκετ: Την Γερμανία θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά σε περίπτωση πρόκρισης

Εθνική μπάσκετ: Την Γερμανία θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά σε περίπτωση πρόκρισης
eurokinissi

Την Γερμανία θα βρει απέναντι της η Εθνική μπάσκετ στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων, σε περίπτωση που η «γαλανόλευκη» καταφέρει εν τέλη να προκριθεί στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Η Γερμανία ολοκλήρωσε αήττητη τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ της Λιλ και πλέον ετοιμάζεται για τον νοκ άουτ προημιτελικό με την Ελλάδα, εφόσον βέβαια η Σερβία κερδίσει με +3 αύριο (3/8) το Νότιο Σουδάν και οι ΗΠΑ επικρατήσουν του Πουέρτο Ρίκο, χαρίζοντας την πρόκριση στη «γαλανόλευκη».

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια συνέτριψε και τη Γαλλία και με το τελικό 85-71 τερμάτισε στην 1η θέση, υποχρεώνοντας τους «τρικολόρ» στην πρώτη ήττα τους και «ρίχοντας» τους στη 2η θέση (θα αντιμετωπίσουν στα προημιτελικά τον Καναδά).

Τα «πάντσερ» βασίστηκαν στην εξαιρετική τους άμυνα, στη διάρκεια που επέδειξαν στο κομμάτι της παραγωγικότητας και στο ξέσπασμα τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν έτρεξαν το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 24-9 (!) εκτοξεύοντας τη διαφορά στο μη αναστρέψιμο όπως αποδείχθηκε +21 (48-27 στο 20΄). Με την επίθεση μάλιστα να συνεχίζει άριστα τη… δουλειά της στην τρίτη περίοδο, η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (77-55) με αποτέλεσμα ο… επίλογος του αγώνα να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Κορυφαίοι των νικητών οι Φραντς Βάγκνερ και Ντένις Σρέντερ (9 ασίστ), οι οποίοι σημείωσαν από 26 πόντους, ενώ από τη Γαλλία ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν απελπιστικά μόνος για την υπέρβαση.

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 27-48, 46-69, 71-85

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις