Site icon NewsIT

Εθνική Νέων Ανδρών – Καρακώστας: Δεν είμαστε ακόμα ευχαριστημένοι, μπορούμε το κάτι παραπάνω στο Eurobasket U20

19.07.2024 | 10:43
Εθνική Νέων Ανδρών – Καρακώστας: Δεν είμαστε ακόμα ευχαριστημένοι, μπορούμε το κάτι παραπάνω στο Eurobasket U20

Η Εθνική Νέων Ανδρών βρίσκεται στα ημιτελικά του Eurobasket U20 και -έχοντας μπροστά της τον αγώνα με την Γαλλία- ο παίκτης της ομάδας, Γιάννης Καρακώστας, πιστεύει ότι η Γαλανόλευκη μπορεί να κάνει το… κάτι παραπάνω στη διοργάνωση.

Ο Γιάννης Καρακώστας για μία ακόμη φορά πρωταγωνίστησε σε έναν αγώνα και σε μια νίκη της Εθνικής Νέων Ανδρών. Η Γαλανόλευκη μπήκε σε “τροχιά” μεταλλίων στο Eurobasket U20, με τον Έλληνα παίκτη να έχει 20 πόντους, 4 ριμπάουντ και 5 ασίστ σε 33’27’’ στο ματς των “8” κόντρα στη Λιθουανία.

Το Σάββατο (20.07.2024) η Εθνική Νέων Ανδρών θα αντιμετωπίσει την Γαλλία για μια θέση στον τελικό του Eurobasket U20, με τον Γιάννη Καρακώστα να δηλώνει ότι η ομάδα είναι μια “γροθιά” και ότι δεν είναι ακόμα ευχαριστημένη γι’ αυτό που έχει πετύχει στη διοργάνωση.

Το πιστεύαμε ναι…”, είναι τα πρώτα του λόγια από την Γκντίνια σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, εν μέσω πειραγμάτων από τους συμπαίκτες του: “Και η χθεσινή ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη, μας έφερε στους οχτώ, αλλά με το που μπήκαμε στα αποδυτήρια είπαμε «το αφήνουμε πίσω μας». Κάναμε την προπόνησή μας, είδαμε βίντεο, προετοιμαστήκαμε και φάνηκε στο γήπεδο ότι είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Είχαμε το πλάνο από τους προπονητές, αλλά είχαμε και διάθεση, καταθέσαμε ψυχή και πήραμε αυτήν την πρόκριση”.

Σε ερώτηση, για το εάν πιστεύει ότι η ελληνική αποστολή έχει επαναπαυτεί με την θέση στην τετράδα, ο Καρακώστας ήταν κάθετος: “Δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε… Η νίκη ανήκει ήδη στο παρελθόν και ήδη το μυαλό μας στρέφεται στη Γαλλία. Θέλουμε να συνεχίσουμε. Δεν είμαστε ακόμη ευχαριστημένοι από αυτό που έχουμε καταφέρει. Μπορούμε το κάτι παραπάνω”.

Για τον ημιτελικό με τη Γαλλία και το ότι η Ελλάδα την αντιμετώπισε στη φάση των ομίλων και έφτασε πολύ κοντά στη νίκη: “Ναι πιστεύω ότι μπορούμε αυτή τη φορά να φύγουμε με τη νίκη. Είδαμε που υστερούσαμε στο πρώτο μεταξύ μας παιχνίδι εδώ. Θα προετοιμαστούμε λοιπόν κατάλληλα, θα είμαστε ανταγωνιστικοί και θα δούμε στο παρκέ τι θα γίνει. Πάντα εκεί φαίνονται όλα”.

Για το στοιχείο που χαρακτηρίζει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: “Η ομαδικότητα: Όλοι οι παίκτες είμαστε μια γροθιά πραγματικά. Δεν κοιτάμε πόντους, χρόνο, στατιστικά… Δεν κοιτάμε τίποτα άλλο από το τελικό αποτέλεσμα. Είμαστε όλοι εκεί για να βοηθήσουμε για ένα δευτερόλεπτο ή καθόλου. Παίζουμε για το εθνόσημο και παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Είμαστε μια γροθιά”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version