Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Euro 2016: Εγραψε ιστορία η Ουαλία! “Σκληρό καρύδι” οι Σλοβάκοι

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ουαλία -στο πρώτο της ματς σε τελική φάση στο Euro- πήρε τη νίκη κόντρα στη Σλοβακία στο Μπορντό. Νίκησε 2-1 και έπιασε με το “καλημέρα” πρωτιά στη βαθμολογία του Β’ Ομίλου. Πολύ καλός ο Μακ του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Αυτός έφτιαξε το γκολ των Σλοβάκων.

 

 Οι Σλοβάκοι μπήκαν δυνατά στο ματς και στο 3′ έχασαν απίστευτη ευκαιρία! Ο Χάμσικ πέρασε τους πάντες, έκανε το σουτ και ο Ντέιβις με τάκλιν, έδιωξε την μπάλα πριν περάσει την γραμμή του τέρματος.

Επτά λεπτά μετά ήρθε το πρώτο γκολ της Ουαλίας. Στο 10′ ο Γκάρεθ Μπέιλ εκτέλεσε το φάουλ σχεδόν έξι μέτρα έξω από την περιοχή, ο Κόζατσικ δεν εκτίμησε καλά την τροχιά της μπάλας που πήρε φάλτσα και έγινε το 1-0 για την ομάδα του νησιού.

Στο 32′ ο Σκρτελ χτύπησε με τον αγκώνα στον Τζόνσον Γουίλιαμς άνευ λόγου και αιτίας, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε κάτι…

Ο Μακ, ο Βάις και ο Ντούρις της Σλοβακίας ήταν εξαφανισμένοι στο πρώτο ημίχρονο.

Οι Σλοβάκοι μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 55′ ο Βάις έβγαλε τρομερή κάθετη μπαλιά στον Μακ, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά αυτό πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το γκολ που έψαχνε η Σλοβακία ήρθε στο 61′ όταν ο Μακ πήρε την μπάλα λίγο κάτω από την περιοχή, πέρασε δύο παίκτες και τη γύρισε στον Ντούντα που ισοφάρισε με πλασέ (1-1).

Η Ουαλία όμως είχε κι άλλο γκολ στο… τσεπάκι της. Στο 81′ ο Ρόμπσον-Κανού με πλασέ κάτω από τα πόδια του Ντούριτσα, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 2-1.

Οι Ουαλοί τα… χρειάστηκαν στο 86′ όταν είχε δοκάρι η Σλοβακία με κεφαλιά του Νέμεκ.

ΟΥΑΛΙΑ: Γουόρντ, Νιλ Τέιλορ, Τσέστερ, Άσλεϊ Γουίλιαμς, Μπεν Ντέιβις, Γκάντερ, Ντέιβιντ Έντουαρντς (69′ Λέντλεϊ), Ράμσεϊ (88′ Τζαζ Ρίτσαρντς), Τζο Άλεν, Τζόναθαν Γουίλιαμς (71′ Ρόμπσον-Κάνου), Μπέιλ.
ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κοζάτσικ, Πεκάρικ, Σκρτελ, Ντουρίτσα, Σβέντο, Χροζόβσκι (60′ Ντούντα), Κούτσκα, Χάμσικ, Μακ, Βάις (83′ Στοχ), Ντούρις (59′ Νέμετς). 

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε