Σάββατο, 20 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Euro 2016: Εντυπωσιακοί Κροάτες! Πάτησαν… τους Τούρκους (ΒΙΝΤΕΟ)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Πραγματοποιώντας μία πολύ πειστική εμφάνιση, η Κροατία επικράτησε της Τουρκίας με 1-0 και μπήκε με το δεξί στο Euro 2016. Τρομερό γκολ από τον Λούκα Μόντριτς.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Οι Κροάτες, έχοντας μία εξαιρετικά ταλαντούχα ομάδα, έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, δημιούργηκαν ουκ ολίγες κλασικές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα και αδικούνται από το τελικό 1-0. Από την πλευρά τους, οι Τούρκοι εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δεν μπόρεσουν να κοιτάξουν τους Κροάτες στα μάτια και θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που δέχθηκαν μόνο ένα γκολ.Ο τερματοφύλακας Μπαμπαζάν και τα δοκάρια έσωσαν τους Τούρκους από τη συντριβή.

Ο αγώνας:

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό ποιοτικά, με τις δύο ομάδες να περιορίζονται σ’ ένα παιχνίδι κέντρου. Η Κροατία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα, αλλά αδυνατούσε να δημιουργήσει κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Οι μονομαχίες στον χώρο του κέντρου ήταν αρκετές, ενώ δεν έλειψαν και τα σκληρά μαρκαρίσματα.

Δείτε τον ματωμένο Τσόρλουκα:

Τη λύση για την Κροατία έδωσε ο Λούκα Μόντριτς. Ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης πέτυχε ένα σπάνιας ομορφιάς γκολ στο 41′, “εκτελώντας” τον Μπαμπατζάν με ένα σουτ-κεραυνό στην κίνηση.

 

Δείτε τους τρελούς πανηγυρισμούς του Μόντριτς:

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Τουρκία, όχι μόνο δεν μπόρεσε να φανεί απειλητική, αλλά πρέπει να νιώθει τυχερή που δεν δέχθηκε άλλο τέρμα. Μέσα δύο λεπτά ο αρχηγός της Κροατίας, Ντάριο Σρνα, είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Στο 52′ εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στο 54′ το σουτ του μέσα από την περιοχή πέρασε λίγο άουτ.

Στο 60′, ο Μπρόζοβιτς έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-0, αστοχώντας σε σουτ από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 72′ η Κροατία είχε και δεύτερο δοκάρι,αυτήν την φορά με την κεφαλιά του Πέρισιτς. Τελικά, οι Κροάτες δεν μπόρεσαν να πετύχουν άλλο γκολ, οι Τούρκοι ήταν ακίνδυνοι και έτσι το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του αγώνα.

Οι συνθέσεις:

ΤΟΥΡΚΙΑ: Βολκάν Μπαμπατζάν, Γκιοκχάν Γκιονιούλ, Μεχμέτ Τοπάλ, Χακάν Μπαλτά, Σελτσούκ Ινάν, Οζάν Τουφάν, Ογκουζχάν Εζιακούπ (46′ Βολκάν Σεν), Χακάν Τσαλχάνογλου, Αρντά Τουράν (65′ Μπουράκ Γιλμάζ), Τζενκ Τοσούν (69′ Εμρέ Μορ).
ΚΡΟΑΤΙΑ: Σούμπασιτς, Σρνα, Τσόρλουκα, Βίντα, Στρίνιτς, Μπάντελ, Μόντριτς, Ράκιτιτς (89′ Σίλντενφελντ), Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς (87′ Κράμαριτς), Μάντζουκιτς (93′ Πιάτσα).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε