Σάββατο, 20 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Euro 2016: “Λοξός”, “φτιαγμένος”, “τρελός” ο μέγας αρχηγός Μπουφόν (VIDEO, ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Με πάθος λιονταριού, εφηβικές εκρήξεις κάτω από τα γκολπόστ και την ψυχή ενός πραγματικά σπουδαίου αρχηγού μπήκε ο Τζιανλουΐτζι Μπουφόν στο γήπεδο και στάθηκε ρωμαλέος μπροστά στο Βέλγιο, παρασύροντας τους συμπαίκτες του.

Οταν βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του, ο 38χρονος από την Καρράρα της Τοσκάνης έδειξε την ποιότητα του χαρακτήρα του.

Το 2006, η ομάδα του, η Γιουβέντους υποβιβάστηκε στη Serie B και αυτός θα μπορούσε να μην την ακολουθήσει και να επιλέξει έναν άλλο σταθμό για την καριέρα του. Ποιος δεν θα ‘θελε τον κορυφαίο στο ρόστερ του;

Κι όμως έμεινε εκεί, πιστός…

Με την ίδια πίστη, την ίδια… λόξα και αγάπη αγωνίζεται στην Εθνική Ιταλίας. Στην 157η συμμετοχή του με το εθνόσημο ήταν “φτιαγμένος” ψυχικά μόνο για τη νίκη. “Τρελός” μπήκε στο ματς “τρελός” έφυγε και για τ’ αποδυτήρια μετά τη λήξη. “Λοξός”, “φτιαγμένος”, “τρελός”… Ας μείνουμε σ’ αυτά. Αν και η ποδοσφαιρική διάλεκτος “σηκώνει” κι άλλους χαρακτηρισμούς.

Ισως ο Λουκακού ν’ αστόχησε στο 53′ όταν βρέθηκε τετ α τετ μπροστά του από το άγχος – δέος που προκαλεί η φιγούρα του ή η εντελώς μπρουτάλ παρουσία του σε αυτόν τον αγώνα… Πώς αλλιώς να εξηγηθεί;

Είναι ο γηραιότερος αρχηγός του Euro… Μα είναι; Κρεμάστηκε από το οριζόντιο δοκάρι για να πανηγυρίσει. Σηκώθηκε σε dt και στάθηκε μπροστά στα δίχτυα. Μέσα από αυτά κοιτούσε τους Ιταλούς στο “πέταλο” και ούρλιαζε σαν να ‘χε βγει νικητής από ρωμαϊκή αρένα.

Με πάθος τραγούδησε και τον Εθνικό Ύμνο της πατρίδας του. Από μέσα μέχρι έξω Ιταλός. Από τις φωνητικές χορδές ως τον ιδρώτα στο μετωπό του και τις πεταγμένες φλέβες του. 

Σίγουρα είναι ο πιο αρχηγός απ’ όλους σ’ αυτό το Euro. Με όλο το σεβασμό προς τους υπόλοιπους, αυτός είναι! Ο Μπουφόν. Μετά και το αποψινό δεν χωρά αμφιβολία.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε