Κυριακή, 21 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Eurocup: Έβγαλε τα… μάτια της! Αγωνία μέχρι τέλους για ΑΕΚ

Eurocup: Έβγαλε τα… μάτια της! Αγωνία μέχρι τέλους για ΑΕΚ

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε στο Ισραήλ, ηττήθηκε με από την Χάποελ με 82-78, αποτέλεσμα που καθιστά την υπόθεση-πρόκριση στην επόμενη φάση του EuroCup εξαιρετικά δύσκολη. Μοιραίος ο Καλαμπόκης!

Παρά τις απουσίες της η ΑΕΚ “άγγιξε” στην Ιερουσαλήμ το “διπλό” που θα της εξασφάλιζε την πρόκριση στους “32” του EuroCup, αλλά τελικά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 78-82 από τη Χάποελ, για την 9η αγωνιστική της διοργάνωσης.

Πλέον, η νίκη στη 10η και τελευταία αγωνιστική είναι… μονόδρομος για την Ένωση, η οποία για να προκριθεί θα πρέπει να ελπίζει και σε “διπλό” της Γαλατασαράι επί της Νίζνι.

Pαρά τις απουσίες των Κούπερ, Άρμστεντ (δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής), Κάρτερ και Σάκοτα (ασθενείς), η ΑΕΚ πάλεψε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο στο Ισραήλ, αλλά δεν τα κατάφερε.

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έκανε… καταστροφικό α’ δεκάλεπτο, αντέδρασε στη συνέχεια, όμως ηττήθηκε με 82-78 και πλέον θέλει νίκη επί της Νεπτούνας στο ΟΑΚΑ (16/12) και, συγχρόνως, ήττα της Νίζνι από τη Γαλατάσαραϊ στη Ρωσία για να προκριθεί στην επόμενη φάση, αφήνοντας εκτός συνέχειας τη Χάποελ.

Μοιραίος ο -κατά τα άλλα εξαιρετικός- Γιάννης Καλαμπόκης, που είχε 15 πόντους αλλά στα 11’’ πριν το τέλος και με το ματς στο 80-78 δεν πρόσεξε τον Χαλπερίν που του έκλεψε την μπάλα και στέρησε στην «Ένωση» τη δυνατότητα να διεκδικήσει τουλάχιστον την παράταση. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είχε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ 15 πόντους πρόσθεσε ο Δημήτρης Μαυροειδής.

Τα δεκάλεπτα: 31-20, 43-37, 61-55, 82-78

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε