Site icon NewsIT

Europa League: Κλήρωση για… πρόκριση! Κόντρα στην Άντερλεχτ ο Ολυμπιακός

14.12.2015 | 19:45
ΦΩΤΟ Olympiacos.org

ΦΩΤΟ Olympiacos.org

Απέφυγε τα δύσκολα! Βατή η κλήρωση για τον Ολυμπιακό στη φάση των “32” του Europa League, εκεί που θα αντιμετωπίσει την Άντερλεχτ. Το προφίλ των Βέλγων...

 Η βελγική Άντερλεχτ βρίσκεται στον δρόμο του Ολυμπιακού, όπως προέκυψε από την κλήρωση της φάσης των “32” του Europa League στη Νιόν.

Ο πρώτος αγώνας στο “Κονστάντ βάντε Στοκ” θα διεξαχθεί στις 18 Φεβρουαρίου και ο επαναληπτικός στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” στις 25 του ίδιου μήνα. Να θυμίσουμε πως οι “ερυθρόλευκοι” είχαν νικήσει τους Βέλγους τους οποίους νίκησαν δύο φορές πριν δύο χρόνια για τους ομίλους του Champions League.

Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός προκριθεί, τότε θα βρεθεί στην κλήρωση της φάσης των “16” που θα διεξαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου. Να θυμίσουμε πως ο τελικός είναι προγραμματισμένος στις 18 Μαΐου 2016 στο «St. Jakob-Park», γήπεδο της Βασιλείας που συνεχίζει στη διοργάνωση.

Το προφίλ των Βέλγων…

Οι μοβ των Βρυξελλών μετρούν 107 χρόνια ιστορίας και έχουν κατακτήσει 33 πρωταθλήματα, 9 Κύπελλα, αλλά επίσης το Κυπελλούχων δύο φορές (1976, 1978) και το UEFA το 1983.

Η Άντερλεχτ τερμάτισε δεύτερη στον όγδοο όμιλο του Europa League πίσω από την Τότεναμ με 10 βαθμούς. Απέκλεισε τόσο την Καραμπάγκ, όσο και την Μονακό. Στα τρία εντός έδρας παιχνίδια που έδωσε έμεινε αήττητη (2 νίκες και 1 ισοπαλία), ενώ στα εκτός είχε 2 ήττες και μία νίκη.

Στο βελγικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 34 βαθμούς μετά από 18 παιχνίδια (9-7-2), ενώ απέχει έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Γάνδη.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Αλβανός Μπέσνικ Χάσι, που υπήρξε αρχηγός της ομάδας προ δεκαετίας και από πέρσι είναι πρώτος προπονητής. Η καλή της 11άδα σε 4-2-3-1 αποτελείται από τους Προτό, Ζιλέ, Ντεζάχτ, Καρά, Ομπράντοβιτς, Ναχάρ, Ντεφούρ, Ντεντόκερ, Πρατ, Οκάκα Τσούκα και Τίλεμανς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version