Τετάρτη, 3 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Ευρωμπάσκετ 1987 τότε και τώρα: Πώς είναι σήμερα οι θρυλικοί πρωταθλητές Ευρώπης

Ευρωμπάσκετ 1987 τότε και τώρα: Πώς είναι σήμερα οι θρυλικοί πρωταθλητές Ευρώπης
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ήταν 14 Ιουνίου του 1987 όταν ο Νίκος Γκάλης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης και τα άλλα παιδιά της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ, έβγαλαν ολόκληρη την Ελλάδα στους δρόμους για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τροπαίου στο Ευρωμπάσκετ 1987.

Συμπληρώθηκαν έτσι 37 χρόνια από την πρώτη τεράστια επιτυχία του ελληνικού μπάσκετ, που έκανε την Εθνική Ελλάδας “επίσημη αγαπημένη” των Ελλήνων μέχρι σήμερα και τους Γκάλη και Γιαννάκη τοτέμ του αθλήματος στη χώρα μας, ενώ το Ευρωμπάσκετ 1987 μνημονεύεται πάντα ως ένας αξέχαστος “γαλανόλευκος” άθλος.

Η ιστορία θα γράφει πάντα τα ονόματα Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Αργύρης Καμπούρης, Παναγιώτης Φασούλας, Νίκος Λινάρδος, Φάνης Χριστοδούλου, Παναγιώτης Καρατζάς, Μιχάλης Ρωμανίδης, Νίκος Φιλίππου, Λιβέρης Ανδρίτσος,  Μέμος Ιωάννου και Νίκος Σταυρόπουλος, ως οι πρώτοι Έλληνες πρωταθλητές Ευρώπης στο μπάσκετ.

Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει δε, όμως όλοι τους συνεχίζουν να αποτελούν σύμβολα για τον ελληνικό αθλητισμό, με τους περισσότερους από αυτούς να προσφέρουν ακόμη στο μπάσκετ, από άλλα πόστα.

Κάποιοι από αυτούς πάντως, δύσκολα… αναγνωρίζονται στο δρόμο, αφού η αλλαγή στην εικόνα τους από τις “χρυσές” εποχές του ’87 είναι μεγάλη.

Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1987 τότε και τώρα

Νίκος Γκάλης

Παναγιώτης Γιαννάκης

Αργύρης Καμπούρης

Παναγιώτης Φασούλας

Νίκος Λινάρδος

Φάνης Χριστοδούλου

Παναγιώτης Καρατζάς

Μιχάλης Ρωμανίδης

Νίκος Φιλίππου

Λιβέρης Ανδρίτσος

Μέμος Ιωάννου

Νίκος Σταυρόπουλος

Η Ελλάδα ανέβηκε στην κορυφή της Ευρώπης στο Ευρωμπάσκετ 1987, επικρατώντας με 103-101 της Σοβιετικής Ένωσης, που ήταν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις