Η Αριάδνη Αδαμοπουλου βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο με το άλμα της στα 4,45 μ. και κατέλαβε την 12η θέση στον προκριματικό του επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Άπελντοορν.
Η αθλήτρια του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου έκανε καλή εμφάνιση, αφού πέτυχε τον πρώτο της στόχο, που ήταν ένα ρεκόρ και κυνήγησε την πρόκριση στον τελικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Η Αδαμοπούλου μπήκε στον αγώνα αρκετά σφιγμένη και χρειάστηκε να κάνει τρία άλματα στα 4,10 μ, ενώ στην συνέχει πέρασε εύκολα τα 4,30 μ. με την πρώτη και με την τρίτη τα 4,45 μέτρα.
Η 25χρονη στη συνέχεια δοκίμασε τρεις φορά στα 4,55 μ, ωστόσο σε καμία από τις προσπάθειες της δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το άλμα της. Η Αδαμοπούλου είχε ρεκόρ 4,40 μ. από το Πανελλήνιο κλειστού στο ΣΕΦ, ενώ το ρεκόρ της στον ανοιχτό είναι 4,50 μ. από το 2024.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Επτά αθλήτριες προκρίθηκαν στον τελικό με 4,55 μ. και μία με άλμα στα 4,45 μέτρα.
Ο Αντώνης Μέρλος έχασε την ευκαιρία να κάνει την υπέρβαση και να διεκδικήσει για πρώτη φορά τη συμμετοχή του σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού, στο Άπελντοορν της Ολλανδίας.
Ο 27χρονος αθλητής έμεινε στα 2,18 μ. σε έναν αγώνα, όπου θα μπορούσε να είχε φύγει με νέο ατομικό ρεκόρ. Ο άλτης του Θοδωρή Δόση από τα δοκιμαστικά έδειξε πως είναι σε καλή κατάσταση και σε θέση να ανέβει ψηλά. Ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 2,08 μ., πέρασε με την πρώτη τα 2,13 μ. και με την τρίτη τα 2,18 μέτρα.
Ο πήχης στη συνέχεια τοποθετήθηκε στα 2,23 μ. με τον αθλητή να έχει πολύ υψηλό άλμα, αλλά να ρίχνει τελικά τον πήχη και να φεύγει νωρίτερα από ότι θα ήθελε από τον αγώνα. Κάπως έτσι κατέλαβε την 13η θέση στο σύνολο, με την οχτάδα του τελικού να κλείνει στα 2,18 μ., αφού μόλις έξι άλτες πέρασαν τα 2,23 μέτρα.
Αυτή ήταν η δεύτερη συμμετοχή του αθλητή σε Ευρωπαϊκό κλειστού, καθώς πριν δύο χρόνια μετείχε στη διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης όπου είχε ξεπεράσει τα 2,14 μέτρα.
Η Ανθή Κυριακοπούλου ήταν η πρώτη ελληνική παρουσία σε δρομικά αγωνίσματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, που ξεκίνησε σήμερα στο Άπελντοορν της Ολλανδίας.
Η 32χρονη αθλήτρια προσπάθησε να κυνηγήσει το φετινό της ρεκόρ και το κατάφερε, αφού τερμάτισε τα 1.500 μ. σε 4.25.82 και κατέλαβε την όγδοη θέση στη σειρά της.
Η αθλήτρια του Μιχάλη Αναγνώστου μετά τα πρώτα μέτρα της κούρσας επέλεξε να μπει μπροστά για να δώσει το ρυθμό της. Απόφαση που την βοήθησε να ξεπεράσει το φετινό της ρεκόρ.
Η αθλήτρια στα τελευταία 500 μ. δέχθηκε την αντεπίθεση από τις υπόλοιπες αθλήτριες, κάποιες μικροκλωτσιές και δεν μπόρεσε να κάνει και η ίδια την αλλαγή. Έτσι, τερμάτισε στην όγδοη θέση και στην 22η στο σύνολο των τριών σειρών. Την πρόκριση στον τελικό πήραν οι τρεις πρώτες από τις τρεις προκριματικές σειρές.