Παρασκευή, 26 Ιουλ.
26oC Αθήνα

“Φάκα”… Πλατανιά δίπλα στο Ποντικονήσι! Νίκη για τους Κρητικούς

ΦΩΤΟ Eurokinissi Αρχειο
ΦΩΤΟ Eurokinissi Αρχειο

Ο Πλατανιάς, επικράτησε 1-0 της Κέρκυρας στο νησί των Φαιάκων και έβαλε τους τρεις βαθμούς στο… τσεπάκι του στην πρεμιέρα της Superleague. Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Γιακουμάκης.

To live.

Για πρώτη φορά η ομάδα της Κρήτης κατορθώνει να νικήσει σε πρεμιέρα, στην πρώτη κατηγορία.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αναλάβουν τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά ο Πλατανιάς είχε ψυχραιμία στο παιχνίδι του και μάλιστα έφτασε πρώτος στο γκολ. Στο 11′ και μετά από σέντρα του Αποστολόπουλου από τα δεξιά, ο Βενέτης δεν μπόρεσε να διώξει (έκανε “τσαφ”) και έδωσε την ευκαιρία στον Γιακουμάκη να πλασάρει σωστά τον Κουτζαβασίλη από κοντά για το 0-1. Μοναδική καλή στιγμή για την Κέρκυρα ήταν το πλασέ του Επστάιν στο 41΄που απέκρουσε με δυσκολία ο Σωτηρίου.

Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό στη συνέχεια και οι φιλοξενούμενοι είχαν τον έλεγχο, τον οποίο διατήρησαν και στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης, με αποτέλεσμα να μην επιτρέψουν στην αντίπαλό τους να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 47΄ο Τουράμ είχε μια καλή ευκαιρία για τους Φαίακες, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ. Στο 51΄ο Κοντός έπιασε το σουτ, αλλά η προσπάθεια του εξουδετερώθηκε από τον Σωτηρίου.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Γκόμες, Βενέτης, Ντιμιτρόφσκι, Ντιόγκο, Ναζίμ (46′ Ντουαλά), Σιόντης, Επστάιν, Ζορμπάς (75′ Γεωργακόπουλος), Κόντος (68′ Γεωργίου), Τουράμ.

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Σωτηρίου, Μπανανά, Καρυπίδης, Αποστολόπουλος, Σκαρντοβέλι, Γκνιάτιτς, Στανισάβλιεβιτς, Τσουράκης (64′ Ντεβέσα), Μενδρινός (77′ Κάργας), Γιακουμάκης, Μανούσος (90’+2′ Ντίνας).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε