Site icon NewsIT

Final Four Euroleague: Στον τελικό η ΤΣΣΚΑ! Ο Ιτούδης νίκησε τον Μπαρτζώκα

13.05.2016 | 21:10
ΦΩΤΟ euroleague.net

ΦΩΤΟ euroleague.net

Αυτή τη φορά δεν υπήρχε Ολυμπιακός! Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επικράτησε με 88-81 της Λοκομοτίβ Κουμπάν στον πρώτο ημιτελικό του Final Four της Euroleague και πήρε την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Φενέρμπαχτσε - Λαμποράλ Κούτσα.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον έβδομο ευρωπαϊκό τίτλο της και να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης μετά από οκτώ χρόνια. Οι Ρώσοι δεν έχουν κάτι να φοβηθούν στο φετινό Final Four, μιας και οι κακοί τους δαίμονες (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) δεν βρίσκονται στο Βερολίνο.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος έκανε το παιχνίδι της ζωής του, μετρώντας 30 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ. Από την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεχώρισε ο Μάλκολμ Ντιλέινι, ο οποίος σημείωσε 26 πόντους.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν ανώτερη σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα κι έφτασε δίκαια στην τελική επικράτηση, όντας τρομερά εύστοχη από την γραμμή του τριπόντου (11/22).

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη μπήκε πολύ δυνατα στην αναμέτρηση και προηγήθηκε με διψήφια διαφορά (23-12) στο πρώτο δεκάλεπτο. Η Κουμπάν προσπάθησε να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά η ΤΣΣΚΑ διατηρούσε με άνεση τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, παίζοντας πολύ καλή άμυνα. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε το σύνολο του Ιτούδη μπροστά στο σκορ με 47-37.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 15 πόντους (52-37) στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, αλλά η Κουμπάν κατάφερε να μειώσει στους 9 πόντους (68-59) στο τέλος της τρίτης περιόδου. Αρκετοί περίμεναν πως η ομάδα του Μπαρτζώκα θα έμπαινε ακόμα πιο δυνατά στο τέταρτο δεκάλεπτο και θα μείωνε τη διαφορά, ωστόσο αυτό δε συνέβη ποτέ.

Η ΤΣΣΚΑ ήταν αυτη που πάτησε το γκάζι και έστειλε τη διαφορά στο +16 (78-62) στις αρχές του τέταρτου δεκαλέπτου. Ο Ντιλέινι προσπάθησε να γυρίσει το παιχνίδι, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος του, με την Κουμπάν να καταφέρνει απλά στο τέλος να περιορίσει την έκταση της ήττας της.

Τα δεκάλεπτα: 23-12, 47-37, 69-59, 88-81.
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 30 (2), Τεόντοσιτς 8 (2), Φριντζόν 13 (2), Τζάκσον, Βοροντσέβιτς 9 (3), Χίγκινς 7 (1), Κριάπα 9 (1), Κουρμπάνοφ 4, Χάινς 8.
ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ (Μπαρτζώκας): Ντιλέινι 26 (4), Σίνγκλετον 6, Ράντολφ 13, Ντρέιπερ 17 (3), Κλαβέρ 2, Μπίκοφ, Τζάνινγκ 7 (1), Βορόνοφ, Ζούμπκοφ, Μπρόεκχοφ 10 (2).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version