Site icon NewsIT

Φινάλε για Παναθηναϊκό στη φετινή Euroleague – Ο Ολυμπιακός μαθαίνει αντίπαλο στα πλέι οφ

14.04.2023 | 09:49
Φινάλε για Παναθηναϊκό στη φετινή Euroleague – Ο Ολυμπιακός μαθαίνει αντίπαλο στα πλέι οφ

Η regular season στη Euroleague ολοκληρώνεται το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής (14.04), με τον Παναθηναϊκό να δίνει τον τελευταίο του αγώνα στην έδρα της Παρτιζάν του Ομπράντοβιτς (21:30, NovaSports Prime). Την ίδια στιγμή, ο Ολυμπιακός θα περιμένει να μάθει τα αποτελέσματα των αγώνων, για να δει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει τα πλέι οφ.

Η διαδρομή του Παναθηναϊκού στη φετινή Euroleague ολοκληρώνεται -χωρίς παρουσία στα πλέι οφ για μια ακόμα χρονιά- στο Βελιγράδι, σε αγώνα απέναντι στην Παρτιζάν του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός αναζητά μία νίκη γοήτρου απέναντι στην Παρτιζάν, αφού μετρά 11 νίκες – 22 ήττες και έχει μείνει στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Την ίδια ώρα, όμως οι Σέρβοι έχουν υψηλό κίνητρο για νίκη επί των «πρασίνων».

Η Παρτιζάν έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στα πλέι οφ της Euroleague και είναι σίγουρο πως δεν μπορεί να τερματίσει όγδοη και να βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ολυμπιακό. “Παίζει” όμως μεταξύ έκτης και έβδομης θέσης, και με νίκη θα είναι σίγουρα έκτη.

Ο Χρήστος Σερέλης δεν θα μπορεί, πάντως, ούτε αυτή τη φορά να υπολογίζει σε πλήρες ρόστερ. Κι αυτό γιατί Πάρις Λι και Ματ Τόμας έμειναν εκτός αποστολής. Αντίθετα, το ευχάριστο νέο για τον Έλληνα κόουτς είχε να κάνει με το γεγονός ότι ταξίδεψε στην Σερβία ο Λευτέρης Μαντζούκας, που ήταν απών τις προηγούμενες μέρες με τραυματισμό.

Βγαίνει ο αντίπαλος του Ολυμπιακού

Θυμίζουμε ότι μετά και τα ματς της Μεγάλης Πέμπτης, ξεκαθάρισε σε μεγάλο βαθμό το… τοπίο, αναφορικά με την αντίπαλο του Ολυμπιακού στα πλέι οφ της Euroleague. Οι Πειραιώτες κατέκτησαν την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια της διοργάνωσης και θα αντιμετωπίσουν μια εκ των Φενέρμπαχτσε, Μπασκόνια και Ζαλγκίρις Κάουνας, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, στην περίπτωση που τα αποψινά αποψινά μ,ατς λήξουν με… φυσιολογικό τρόπο.

Αυτό “μεταφράζεται” σε νίκη της Ζάλγκιρις στο Μόναχο επί της αδιάφορης Μπάγερν και νίκη της Παρτίζαν επί του αδιάφορου Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι.

Τα “σενάρια” για τον Ολυμπιακό είναι τα εξής τρία:

1) Αν χάσει η Ζάλγκιρις στο Μόναχο, ο Ολυμπιακός θα παίξει με την Μπασκόνια.

2) Αν νικήσουν Ζάλγκιρις και Παρτίζαν, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Φενέρμπαχτσε.

3) Αν νικήσει η Ζάλγκιρις στο Μόναχο και νικήσει ο Παναθηναϊκός την Παρτίζαν, ο Ολυμπιακός θα παίξει με τη Ζάλγκιρις.

Να αναφέρουμε ότι από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης είναι γνωστό το πρώτο ζευγάρι των πλέι οφ. Η Μονακό θα αντιμετωπίσει την Μακάμπι Τελ Αβίβ, με τον νικητή να κοντράρεται στον ημιτελικό του Final 4 με την ομάδα που θα “επιβιώσει” από τα προσεχή ματς του Ολυμπιακού.

Το πρόγραμμα της βραδιάς:

Αναντολού Εφές – Μονακό (20:30, Novasports 5)

Μπάγερν – Ζάλγκιρις (21:30, Novasports Start)

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια (21:30, Novasports 4)

Παρτίζαν – Παναθηναϊκός (21:30, Novasports Prime)

Τα αποτελέσματα της Μεγάλης Πέμπτης για την 34η αγωνιστική

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – Μπασκόνια 86-78

Ερυθρός Αστέρας – Φενερμπαχτσέ 91-89 παρ. (79-79κ.α.)

Άλμπα Βερολίνου – Βιλερμπάν 88-71

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης 100-96 παρ. (86-86κ.α.)

Βίρτους Μπολόνια – Αρμάνι Μιλάνο 89-84

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version