Κυριακή, 25 Αυγ.
30oC Αθήνα

Φλαμένγκο – Ολυμπιακός 2-1: Τρομερή ερυθρόλευκη εμφάνιση στο Μαρακανά, αλλά ήττα στον τελικό του Διηπειρωτικού U20 με γκολ στο 90+2′

Φλαμένγκο – Ολυμπιακός 2-1: Τρομερή ερυθρόλευκη εμφάνιση στο Μαρακανά, αλλά ήττα στον τελικό του Διηπειρωτικού U20 με γκολ στο 90+2′
Eurokinissi

Αξίζει τα “μπράβο” όλων μας. Ο Ολυμπιακός U19 “χόρεψε” την αντίστοιχη ομάδα της Φλαμένγκο μέσα στο “Μαρακανά”, έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο, άνοιξε το σκορ με τον Λιατσικούρα, δέχθηκε την ισοφάριση, είχε δοκάρι στο 88′ και είδε τον τελικό του Διηπειρωτικού να κρίνεται στις καθυστερήσεις, με τους γηπεδούχους να κάνουν το 2-1 και να παίρνουν την κούπα, λίγο πριν το ματς οδηγηθεί στα πέναλτι.

Οι Νέοι του Ολυμπιακού πραγματοποίησαν εντυπωσιακή εμφάνιση στο θρυλικό “Μαρακανά”, προηγήθηκαν 1-0 της Φλαμένγκο, αλλά οι γηπεδούχοι έφτασαν την ανατροπή με γκολ στο 90’+2′, κατακτώντας το Διηπειρωτικό U20.

Η Φλαμένγκο μπήκε στον τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου έχοντας την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε να περιμένει στο δικό του μισό, αλλά ήταν αυτός που στο 6′ έχασε μοναδική ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Ο Παπακανέλλος εκτέλεσε εντός μικρής περιοχής αλλά ο Άλβες έβαλε σωστά το κορμί του και έσωσε την Φλαμένγκο.

Η Φλαμένγκο συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 18′ είδε τον Γκιγιέρμε Γκόμες να μην μπορεί να νικήσει τον Μπότη, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Η ομάδα της Βραζιλίας, όμως, παρουσίασε μεγάλα προβλήματα μεσοαμυντικά. Ακολούθησε μια χρονική περίοδος, με τον Ολυμπιακό να χάνει τη μια μεγάλη ευκαιρία μετά την άλλη. Στο 20′ ο Παπακανέλλος έκανε το σουτ με το αριστερό εκτός περιοχής, ο Άλβες απέκρουσε ασταθώς όμως ο Πνευμονίδης από κοντά δεν μπόρεσε να ανοίξει το σκορ. Τρία λεπτά μετά, ο Παπακανέλλος έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Κωστούλας με τακουνάκι προσπάθησε να σκοράρει όμως ο Άλβες μπλόκαρε.

 

Το ασφυκτικό πρέσινγκ του Ολυμπιακού στην αντίπαλη εστία τελείωσε μετά από λίγο, με την Φλαμένγκο να έχει ένα πολύ καλό σουτ (25′) με τον Γουάλας, το οποίο ο Μπότης έβγαλε σε κόρνερ. Το ματς έφτασε στην ανάπαυλα, με τις δυο ομάδες να ρίχνουν ρυθμούς κι έτσι δεν είχαμε την ίδια παραγωγή φάσεων.

Η υπεροχή του Ολυμπιακού συνεχίστηκε και στην επανάληψη. Το πολυπόθητο γκολ ήρθε στο 55′ Ο Κωστούλας δεν μπόρεσε δύο φορές να νικήσει τη Βραζιλιάνικη άμυνα, η μπάλα στρώθηκε στον Πλιατσκούρα και εκείνος δεν λάθεψε, κάνοντας από κοντά το 0-1.

Η Φλαμένγκο ανέβασε “στροφές”, χωρίς να καταφέρει να πιέσει υπερβολικά την ερυθρόλευκη άμυνα. Στο 73′ κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Όμορφη συνεργασία των Βραζιλιάνων, με τον Γουάλας Γιαν να μην μπορεί να βγει νικητής σε τετ-α-τετ με τον Μπότη, τον Κάιο Γκαρσία να παίρνει το… ριμπάουντ και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Στο 73′ οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι στον Παπακανέλλο οι, αλλά διαιτητής και VAR δεν έδωσαν κάτι, για να έρθει το 88′ και το δοκάρι του Πρεκατέ, μετά από κεφαλιά σε εκτέλεση φάουλ.

Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά για να φτάσει σε γκολ νίκης κι έτσι να μην κριθεί ο αγώνας στα πέναλτι, αλλά στο 90+2′ , οι Βραζιλιάνοι βρήκαν τον τρόπο να διασπάσουν την άμυνά του, με τον Γουάλας Γιαν να κάνει το γύρισμα και με τον Φελίπε Τεράσα να σκοράρει προ κενής εστίας για το 2-1.

 

Οι ενδεκάδες:

ΦΛΑΜΕΝΓΚΟ: Άλβες, Σάλες (86′ Ντα Μάτα), Ιάγκο, Βίκτορ, Γουέλινγκτον (61′ Κάρλος), Άλβες (61′ Βινίσιους), Λούκας, Γκιγιέρμε (65′ Τερέσα), Γκονσάλβες, Γουάλας, Ουγκουντάνα (86′ Αντριέλ)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπότης, Αλαφάκης, Κουτσίδης, Λιατσικούρας, Πρεκατές, Δάμα, Μουζακίτης, Μπακούλας, Πνευμονίδης, Παπακανέλλος, Κωστούλας.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις