Παρασκευή, 5 Ιουλ.
22oC Αθήνα

Formula 1: Ντι Ρέστα αντί Μάσα ανακοίνωσε η Williams

Formula 1: Ντι Ρέστα αντί Μάσα ανακοίνωσε η Williams

Η Williams ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι ο Πολ ντι Ρέστα θα πάρει τη θέση του Φελίπε Μάσα στα σημερινά επίσημα δοκιμαστικά και το αυριανό γκραν πρι της Ουγγαρίας, το οποίο θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη και αποτελεί τον 11ο αγώνα της χρονιάς στη Φόρμουλα Ένα.

 Ο 36χρονος Βραζιλιάνος αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζάλη μετά τα χθεσινά ελεύθερα δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα να διακομισθεί αρχικά στο ιατρικό κέντρο της πίστας και στη συνέχεια σε τοπικό νοσοκομείο για προληπτικό έλεγχο. Σήμερα το πρωί εξετάστηκε από τον ιατρικό εκπρόσωπο της FIA, ο οποίος «άναψε το πράσινο φως», προκειμένου ο Μάσα να «τρέξει» στο τρίτο και τελευταίο μέρος των ελεύθερων δοκιμαστικών (FP3). Όμως, στην διάρκεια του FP3 ο πολύπειρος οδηγός ένιωσε εκ νέου αδιαθεσία, με αποτέλεσμα να σταματήσει την προσπάθειά του ύστερα από μόλις 12 γύρους.

Δεδομένου ότι οι κανονισμοί ορίζουν ότι οποιοσδήποτε οδηγός αντικαταστήσει άλλον θα πρέπει να μετάσχει σε τουλάχιστον μια περίοδο δοκιμαστικών, προκειμένου να μπορεί να «τρέξει» σε ένα γκραν πρι, η Williams αντικατέστησε τον Μάσα με τον «αναπληρωματικό» οδηγό της, τον Βρετανό Πολ ντι Ρέστα, για τα δοκιμαστικά και τον αγώνα στη Βουδαπέστη. Ο 31 ετών Σκοτσέζος έχει «τρέξει» σε 58 αγώνες Φόρμουλα Ένα, ενώ αγωνίστηκε για τελευταία φορά στη διοργάνωση στο γκραν πρι της Βραζιλίας του 2013, όπου κατετάγη 11ος για λογαριασμό της Force India. Πάντως, παραμένει ενεργός από τότε, αφού συνδυάζει τα καθήκοντά του ως «αναπληρωματικός» στη Williams με αυτά του οδηγού για λογαριασμό της Mercedes στο γερμανικό πρωτάθλημα αυτοκινήτων τουρισμού.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Williams για το θέμα αναφέρει: «Αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία στην διάρκεια των ελεύθερων δοκιμαστικών την Παρασκευή και το Σάββατο, ο Φελίπε Μάσα δεν θα οδηγήσει για το υπόλοιπο του ουγγρικού γκραν πρι. Ο Φελίπε επισκέφθηκε το ιατρικό κέντρο και το νοσοκομείο MH EK Honvedkorhaz για προληπτικά τεστ την Παρασκευή, αφού αισθάνθηκε αδιαθεσία και ζάλη στην διάρκεια του FP2. Του επετράπη να λάβει μέρος στα ελεύθερα δοκιμαστικά του Σαββάτου από τον ιατρικό εκπρόσωπο της FIA, αλλά αισθάνθηκε αδιαθεσία ξανά κατά την διάρκεια του FP3 και πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από το υπόλοιπο Σαββατοκύριακο. Η Williams στηρίζει την απόφαση του Φελίπε και η ομάδα θα συνεργαστεί μαζί του, προκειμένου να διασφαλίσει ότι θα αναρρώσει πλήρως, με σκοπό να επιστρέψει στην πίστα για το βελγικό γκραν πρι (σ.σ. θα διεξαχθεί στις 27 Αυγούστου). Ύστερα από την απόφαση αυτή, ο αναπληρωματικός της ομάδας, Πολ ντι Ρέστα, θα οδηγήσει μαζί με τον Λανς Στρολ για το υπόλοιπο του ουγγρικού γκραν πρι».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε