Σάββατο, 10 Αυγ.
30oC Αθήνα

Γαλλία – Ισπανία 3-5: Μετά το Euro, οι «φούριας ρόχας» κατέκτησαν και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Γαλλία – Ισπανία 3-5: Μετά το Euro, οι «φούριας ρόχας» κατέκτησαν και το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΦΩΤΟ Reuters

Η Ισπανία κέρδισε 5-3 την Γαλλία στην παράταση του τελικού στο ποδόσφαιρο ανδρών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους «φούριας ρόχας» να παίρνουν το χρυσό μετάλλιο, ένα μήνα μετά την κατάκτηση του Euro.

Σε ένα συναρπαστικό τελικό που έγινε στο «Παρκ ντε Πρενς», η Ισπανία νίκησε 5-3 στην παράταση τη Γαλλία και στέφθηκε Χρυσή Ολυμπιονίκης στο ποδόσφαιρο ανδρών. Ήταν ένα μετάλλιο που αναζητούσε χρόνια η «Λα Ρόχα», συγκεκριμένα 32, αφού το μοναδικό της χρυσό ήταν εκείνο που κατέκτησε το 1992 στους «δικούς της» Αγώνες, στη Βαρκελόνη.

Τότε, διακρίθηκαν παίκτες όπως ο Πεπ Γκουαρντιόλα και ο Λουϊς Ενρίκε. Στο Παρίσι το 2024 έλαμψε το άστρο του Φερμίν Λόπεθ, του 21χρονου επιθετικού της Μπαρτσελόνα που σημείωσε δύο γκολ στον τελικό (18΄,25΄), αλλά και του Άλεξ Μπαένα που πέτυχε το 3-1 με αριστοτεχνικό φάουλ στο 28΄.

Τρία γκολ για τους Ισπανούς σε διάστημα 10 λεπτών, όμως οι Γάλλοι του Τιερί Ανρί, που προηγήθηκαν μόλις στο 6΄ με τον Ένζο Μιγιό, δεν το έβαλαν κάτω. Μείωσαν σε 3-2 με τον Μαγκνές Ακλιούς στο 79΄ και ισοφάρισαν με πέναλτι του Ματετά στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τα γκολ που χάρισαν το χρυσό στην Ισπανία σημείωσε ο Σέρχιο Καμέγιο στο 100΄ και στο 120+1΄.

Ο Λόπεθ ολοκλήρωσε το Ολυμπιακό τουρνουά με έξι γκολ, πέντε εκ των οποίων στους νοκ-άουτ αγώνες: 2 στον προημιτελικό, ένα στον ημιτελικό, δύο στον τελικό! Αδιαμφισβήτητος MVP, έστω κι αν δεν ήταν πρώτος σκόρερ, αφού τον προσπέρασε ο Μαροκινός Σουφιάν Ραχίμι με 8 τέρματα.

Η τελική κατάταξη στο ποδοσφαιρικό τουρνουά των ανδρών:
ΧΡΥΣΟ: Ισπανία
ΑΣΗΜΕΝΙΟ: Γαλλία
ΧΑΛΚΙΝΟ: Μαρόκο
4. Αίγυπτος
5. Ιαπωνία
6. Παραγουάη
7. Αργεντινή
8. ΗΠΑ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις