Σάββατο, 7 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Γαλλία – Ιταλία 1-3: Eμφατική νίκη με ανατροπή για την «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Nations League – Τα αποτελέσματα της Παρασκευής

Γαλλία – Ιταλία 1-3: Eμφατική νίκη με ανατροπή για την «Σκουάντρα Ατζούρα» στο Nations League – Τα αποτελέσματα της Παρασκευής

Η Ιταλία κέρδισε 3-1 την Γαλλία στο «Parc des Princes» για τον αγώνα των δυο ομάδων στο Nations League, με τους φιλοξενούμενους παρότι δέχτηκαν γκολ στα 13΄δευτερόλεπτα, να κάνουν μια σπουδαία ανατροπή. Αναλυτικά τα αποτελέσματα στους αγώνες της Παρασκευής (6/09/24) στο Nations League.

Η Ιταλία κατάφερε να ανατρέψει το γρήγορο γκολ που δέχτηκε από την Γαλλία, στο παιχνίδι των δυο ομάδων για την 1η αγωνιστική του Nations League, με την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να κερδίζει τους «τρικολόρ» 3-1 εκτός έδρας.

Ο Μπράντλεϊ Μπαρκολά άνοιξε το σκορ μόλις στο 13ο δευτερόλεπτο του μεγάλου ντέρμπι του 2ου ομίλου της League A απέναντι στην Ιταλία, στο «Παρκ ντε Πρενς» του Παρισιού, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των «τρικολόρ».

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Ντεσάν να φτάσει στη νίκη, μιας και η «σκουάντρα ατζούρα» έφερε τα πάνω κάτω και με το τελικό 3-1 πέτυχε μία τεράστια νίκη, που την βάζει από πολύ νωρίς σε «θέση οδηγού» για την πρόκριση στην τελική φάση του τουρνουά.

Στην 106η συμμετοχή του με την φανέλα της Εθνικής Βελγίου, ο Κέβιν Ντε Μπρόινε με δύο γκολ – έφτασε τα 30 με την φανέλα των «κόκκινων διαβόλων» – οδήγησε την ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο στο άνετο 3-1 επί του Ισραήλ στο ουδέτερο γήπεδο του Ντέμπρετσεν. Ενδιαμέσα ο Τίλεμανς είχε κάνει το 2-1, με τους Βέλγους να κάνουν το ιδανικότερο «ποδαρικό» στον 2ο όμιλο της League A του Nations League.

Τσέριν και Σπόραρ βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα της Σλοβενίας, μόνο που η ομάδα των δύο παικτών του Παναθηναϊκού έμεινε στο 1-1 με την Αυστρία (3ος όμιλος, League B) στη Λιουμπλιάνα, ενώ χωρίς νικητή και γκολ ολοκληρώθηκε στο «Κάρντιφ Στάντιουμ» το παιχνίδι του 4ου ομίλου της League B, ανάμεσα σε Ουαλία και Τουρκία (0-0).

Με εκτός έδρας νίκη επί του Κόσοβου (3-0), συνδυάστηκε η επιστροφή του Μιρτσέα Λουτσέσκου στον πάγκο της Ρουμανίας (Μαν και Μάριν τα γκολ), ενώ η Ισλανδία εκμεταλλεύτηκε τα… στημένα και με δύο γκολ επικράτησε 2-0 του Μαυροβουνίου, στο πρώτο ματς των ομάδων στον 4ο όμιλο της League B.

Νωρίτερα, με το… δεξί μπήκε και η Κύπρος στη διοργάνωση. Το συγκρότημα του Τιμούρ Κετσπάγια επικράτησε 1-0 στο Κάουνας της Λιθουανίας, κάνοντας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στον 2ο όμιλο της League C.

Η Νορβηγία μπορεί να ήταν το φαβορί στην πρεμιέρα του Γ΄ ομίλου της League Β, ωστόσο, το Καζακστάν απέσπασε «λευκή» ισοπαλία (0-0), στο εναρκτήριο ματς των δύο ομάδων στη διοργάνωση, που διεξήχθη στο στάδιο «Αλμάτι». Δύο δοκάρια είχαν οι Σκανδιναβοί με Μίρε και Χάαλαντ, ωστόσο, η μπάλα δεν τους έκανε το χατίρι.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής στο Nations League

Βέλγιο – Ισραήλ 3-1

(21′,52΄πεν. Ντε Μπρόινε, 48′ Τίλεμανς – 36′ Καλαϊλί)

Γαλλία – Ιταλία 1-3

(1′ Μπαρκολά – 30′ Ντιμάρκο, 51′ Φρατέζι, 74′ Ρασπαντόρι)

Καζακστάν – Νορβηγία 0-0

Σλοβενία – Αυστρία 1-1

(16′ πέν. Σέσκο – 28′ Λάιμερ)

Ισλανδία – Μαυροβούνιο 2-0

(39′ Όσκαρσον, 59′ Τορστέινσον)

Ουαλία – Τουρκία 0-0

Κόσοβο – Ρουμανία 0-3

(40′ Μαν, 51’πέν, 82′ Μαρίν)

Λιθουανία – Κύπρος 0-1

(34′ Πίττας)

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις