Δευτέρα, 1 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Γαλλία – Βέλγιο: Το μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «16» του Euro 2024

Γαλλία – Βέλγιο: Το μεγάλο ντέρμπι της φάσης των «16» του Euro 2024

Η αναμέτρηση Γαλλία – Βέλγιο είναι με διαφορά η πιο ενδιαφέρουσα της φάσης των “16” του Euro 2024. Οι δύο ομάδες συγκρούονται νωρίς στη διοργάνωση, με τον νικητή να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά, όπου περιμένει ο νικητής του ζευγαριού Πορτογαλία – Σλοβενία.

Η Γαλλία αντιμετωπίζει το Βέλγιο (19:00, ΕΡΤ1) για τη φάση των “16” του Euro 2024. Πρόκειται για ένα μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ισχυρές ομάδες που είχαν βλέψεις να φτάσουν μακριά στη διοργάνωση, αλλά απογοήτευσαν με τις εμφανίσεις τους στη φάση των ομίλων, μένοντας στη δεύτερη θέση.

Η πανίσχυρη Γαλλία τα έκανε θάλασσα στον όμιλο της, αδυνατώντας να σημειώσει εύκολα γκολ. Για την ακρίβεια, δύο σημείωσε σε τρία παιχνίδια, με το πρώτο να είναι αυτογκόλ και το δεύτερο πέναλτι.

Ανάλογη πορεία και για το ισχυρό Βέλγιο, το οποίο τα χρειάστηκε για να περάσει από όμιλο με μέτριες ομάδες όπως η Ρουμανία, η Σλοβακία και η Ουκρανία.

Στα χαρτιά οι Γάλλοι είναι το φαβορί του αγώνα, αλλά με τις εμφανίσεις της ομάδας του Ντεσάν το τελευταίο διάστημα, κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τους “τρικολόρ” ακόμα κι αν αντιμετωπίζουν ένα Βέλγιο, το οποίο δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που πρωταγωνίστησε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 75 φορές συνολικά, Τη μερίδα του λέοντος έχει το Βέλγιο με 30 νίκες (26-19-30). Οι 27 από τις 30 νίκες του Βελγίου, βέβαια. έχουν σημειωθεί σε φιλικές αναμετρήσεις.

Η Γαλλία μετράει, όμως, 4 σερί νίκες επί του Βελγίου σε κορυφαίες διοργανώσεις (Euro και Μουντιάλ) την τελευταία 40ετία.

Στα αγωνιστικά, όλα τα βαριά όπλα των δύο ομάδων είναι διαθέσιμα, με τους Γάλλους να αναμένεται να εμφανιστούν με τον Εμπαπέ και τον Γκριεζμάν στην αρχική ενδεκάδα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις