Site icon NewsIT

Γαλλία-Αλβανία: Allez les bleus! Με δυο γκολ στο τέλος προκρίθηκαν στους “16”

16.06.2016 | 07:06
ΦΩΤΟ Reuters

ΦΩΤΟ Reuters

Η Γαλλία λυτρώθηκε με το γκολ του Γκριεζμάν στο 90' και νίκησε 2-0 την Αλβανία, καθώς ο Παγέ σκόραρε στο 95'! Ετσι έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίνεται στους "16" του Euro 2016.

Το live του αγώνα

Η λήξη του πρώτου ημιχρόνου έφερε γκρίνια στην εξέδρα των “μπλε”. Λογικό, έτσι όπως έπαιξαν. Η Αλβανία ήταν πολύ καλή στην άμυνα, έκλεισε τους διαδρόμους στους Γάλλους και τους εμπόδισε να την απειλήσουν.

Παράλληλα, κατάφερε να έχει την κυκλοφορία της μπάλας και τον έλεγχο του αγώνα, γεγονός που της χάρισε τα θετικά επιφωνήματα των πολλών Αλβανών που βρίσκονταν στις εξέδρες του “Βελοντρόμ”.

Στο 25′ στη σέντρα του Ίσαΐ, η μπάλα κόντραρε και άλλαξε πορεία, έτσι μπλόκαρε ο Λορίς, ενώ στο 39′ στην εκτέλεση κόρνερ του Μεμουσάι, ο Λενιάνι έκανε την προβολή στην περιοχή, αλλά ο Εβρά έβαλε την κόντρα.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ φτωχό σε αντίθεση με το δεύτερο που είδαμε μπάλα, δοκάρια και γκολ στο τέλος του αγώνα.

Η Γαλλία φλέρταρε με το “σοκ” της ήττας ή της ισοπαλίας στο πρώτο ημίχρονο, όμως άλλαξε πρόσωπο στο δεύτερο… Την πρώτη ευκαιρία την έκαναν οι Αλβανοί στο 52′. Εγινε η σέντρα από τον Ίσαϊ, ο Μεμούσαϊ κοντραρίστηκε με τον Σανιά, και η μπάλα βρήκε λίγο πιο κάτω από το στήθος του δεύτερου και την έστειλε στο δοκάρι!

Στο 54′ ο Παγέ με τρομερή σέντρα βρήκε τον Πογκμπά ο οποίος σούταρε με τη μία αλλά έστειλε την μπάλα άουτ! Ο ρυθμός στο παιχνίδι ανέβηκε κατακόρυφα.

Στο 69′ είχαν δοκάρι κι οι “τρικολόρ”. Έπειτα, από σέντρα του Εβρά, έκανε την κεφαλιά ο Ζιρού και η μπάλα χτυπάει στη ρίζα του δοκαριού. Ενα λεπτό πριν ο Γκριεζμάν μπήκε στη θέση του Κομάν.

Η Γαλλία πίεζε πολύ για το γκολ… Η λύτρωσή της όμως άργησε. Ηρθε στο 90′ όταν ο Ραμίς έκανε τη σέντρα και ο Γκριεζμάν με κεφαλιά, σκόραρε! Ομως, πέτυχαν κι άλλο γκολ οι “μπλε” και μάλιστα στο 95′. Τότε, ο Ζινιάκ έδωσε τη μπάλα στον Παγέ, αυτός μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ, σκόραρε!

 

 

 

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Παγέτ, Κομάν (68′ Γκριεζμάν), Μαρσιάλ (46′ Πογκμπά), Ζιρού (77′ Ζινιάκ).
ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Ίσαϊ, Αγέτι (85′ Βεσέλι), Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι (74′ Ταουλάντ Τζάκα), Αμπράσι, Μεμούσαϊ, Λίλα (71′ Ρόσι), Λενιάνι, Σαντίκου.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version