Τετάρτη, 17 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Γεωργία – Τσεχία 1-1: Δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή οι Τσέχοι, έχασαν buzzer beater ευκαιρία οι Γεωργιανοί

Γεωργία – Τσεχία 1-1: Δεν μπόρεσαν να φτάσουν στην ανατροπή οι Τσέχοι, έχασαν buzzer beater ευκαιρία οι Γεωργιανοί

Μετά από ένα “χορταστικό” ματς στο Αμβούργο, Γεωργία και Τσεχία έμειναν στο 1-1, σε ματς για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024, για το 6ο γκρουπ της διοργάνωσης. Προηγήθηκαν οι Γεωργιανοί. Καλύτεροι οι Τσέχοι που ισοφάρισαν με πέναλτι. Μεγάλες επεμβάσεις ο Μαμαρντασβίλι. Απίστευτη χαμένη ευκαιρία των τυπικά γηπεδούχων στη λήξη. Ο νικητής του Τουρκία – Πορτογαλία, που ακολουθεί, θα εξασφαλίσει μια θέση στους “16” του τουρνουά, μετά από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Το πρώτο ημίχρονο στο Γεωργία – Τσεχία είχε πολύ καλό ρυθμό και σημαντικές χαμένες φάσεις. Στο 23′ οι τυπικά φιλοξενούμενοι κατάφεραν να σκοράρουν με τον Χλόζεκ, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε μετά από εξέταση του VAR, καθώς η μπάλα βρήκε το χέρι του παίκτη!

Η Γεωργία ανέβασε… στροφές, ζήτησε πέναλτι που δεν της δόθηκε, ενώ έχασε σημαντικές ευκαιρίες στο φινάλε του πρώτου μέρους. Τελικά, στο 45+3′ οι τυπικά γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι -που επιβεβαίωσε το VAR– για χέρι του Χράνατς από το φάουλ του Κβαρατσχέλια. Ο Μικαουτσάτζε ανέλαβε την εκτέλεσή του και έκανε το 1-0. Στη λήξη του 45λέπτου, ο Μαμαρντασβίλι της Γεωργίας είχε μεγάλη επέμβαση σε σουτ του Σικ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε εξίσου εντυπωσιακό ρυθμό με τις δυο ομάδες να παίζουν επιθετικά. Η Τσεχία ήταν αυτή που κατάφερε να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσα στο 58′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Λινγκρ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε το δοκάρι και ο Σικ την έσπρωξε στα δίχτυα με το στήθος για το 1-1. Τρία λεπτά μετά και από νέα κεφαλιά, ο Κρίετσι έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ.

Η Τσεχία συνέχισε να έχει το… πάω χέρι στην αναμέτρηση, είχε τις ευκαιρίες, αλλά είδε τον Μαμαρντασβίλι να κάνει μεγάλες επεμβάσεις. Πίεσε μέχρι τέλους για το γκολ της νίκης αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την ανατροπή του σκορ (1-1). Μάλιστα, στο 90+5′ η Γεωργία έχασε απίστευτη ευκαιρία για να πάρει τη νίκη. Σε ταχύτατη αντεπίθεση των παικτών της, ο Λομπανίτζε βγήκε σε θέση τετ-α-τετ, αλλά έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι ενδεκάδες:

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Μαμαρντασβίλι, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Κβρκβέλια (82′ Γκβελεσιάνι), Κοτσορασβίλι, Κβαρατσκέλια (82′ Λομπιανίτζε), Νταβιτασβίλι (62′ Τσακβετάτζε), Μεκβαμπισβίλι, Τσιταϊσβίλι (62′ Λοτσοσβίλι), Μικαουτάτζε (88′ Κβιλιτάια)

ΤΣΕΧΙΑ (Ιβάν Χάσεκ): Στάνεκ, Χόλες, Χράνατς, Τσούφαλ, Χλόζεκ (55′ Ματέι Γιουράσεκ), Σικ (68′ λ.τρ. Χίτιλ), Πρόβοντ (81′ Μπάρακ), Νταβίντ Γιουράσεκ (81′ Σέβτσικ), Τσέρνι (55′ Λινγκρ), Κρέιτσι, Σούτσεκ

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις