Site icon NewsIT

Γερμανία – Δανία 2-0: Στα προημιτελικά του Euro 2024 τα «πάντσερ» σε ένα αγώνα με τρία ακυρωθέντα γκολ και προσωρινή διακοπή

30.06.2024 | 00:27
Γερμανία – Δανία 2-0: Στα προημιτελικά του Euro 2024 τα «πάντσερ» σε ένα αγώνα με τρία ακυρωθέντα γκολ και προσωρινή διακοπή

Soccer Football - Euro 2024 - Round of 16 - Germany v Denmark - Dortmund BVB Stadion, Dortmund, Germany - June 29, 2024 Germany's Jamal Musiala celebrates scoring their second goal with David Raum and Nico Schlotterbeck REUTERS/Wolfgang Rattay

H Γερμανία κέρδισε 2-0 τη Δανία στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τους «16» του Euro 2024, με τα «πάντσερ» χάρη στα γκολ των Χάβερτζ και Μουσιάλα να προκρίνονται στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Σε ένα παιχνίδι που σημειώθηκαν πέντε γκολ, με τα τρία να ακυρώνονται ως οφσάιντ, η Γερμανία κέρδισε πραγματοποιώντας μια πειστική εμφάνιση τη Δανία με 2-0 και «έκλεισε» θέση για τα προημιτελικά του Euro 2024.

Mάλιστα στον αγώνα υπήρξε και προσωρινή διακοπή λόγω έντονης βροχόπτωσης και χαλαζιού που ωστόσο δεν επηρέασε ούτε τους ποδοσφαιριστές, ούτε τον αγωνιστικό χώρο του «Signal Iduna Park».

Μέσα στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε ένα γκολ του Σλότερμπεκ (4΄) που ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ και τρεις αποκρούσεις του Κάσπερ Σμάιχελ, η μία πιο δύσκολη από την άλλη. Ο έμπειρος γκολκίπερ επενέβη στην «οβίδα» του Κίμιχ στο 7΄, την κεφαλιά του Σλότερμπεκ στο 8΄ και το διαγώνιο σουτ του Άντριχ στο 10΄. 

Η Δανία σταδιακά ισορρόπησε το παιχνίδι, με τον αγώνα στο 35΄ λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης να διακόπτετε.

Η διακοπή κράτησε για σχεδόν 20 λεπτά με τους παίκτες να επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να συνεχιστεί ο αγώνας, στον οποίο δεν άλλαξε κάτι μέχρι το σφύριγμα για την λήξη του πρώτου 45λεπτου.

Τα πράγματα άλλαξαν εντελώς στην επανάληψη, καθώς στο 48΄ ακυρώθηκε γκολ του Άντερσεν μετά από παρέμβαση του VAR, ενώ αμέσως μετά ο αμυντικός της Δανίας «χρεώθηκε» με χέρι μέσα στην περιοχή το οποίο επίσης υποδείχθηκε μετά από field review του διαιτητή.

Έτσι, στο 54΄ ο Κάι Χάβερτς με μία τέλεια εκτέλεση από την άσπρη βούλα, άνοιξε το σκορ για τους Γερμανούς. Ο ίδιος παίκτης στο 58΄ αστόχησε σε τετ-α-τετ με τον Σμάιχελ, χάνοντας την ευκαιρία να «καθαρίσει» το ματς. Το έκανε όμως δέκα λεπτά αργότερα, όταν σε μια βαθιά μπαλιά απο την άμυνα της Γερμανίας, ο Τζαμάλ Μουσιάλα εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη τοποθέτηση των Δανών, βγήκε μόνος απέναντι στον Σμάιχελ και διαμόρφωσε το 2-0 (68΄).

Η Γερμανία διαχειρίστηκε με άψογο τρόπο το υπέρ της προβάδισμα, με αποτέλεσμα να «σβήσει» τον αγώνα και να κατακτούν τη νίκη.

Μάλιστα στο φινάλε του αγώνα ο Βιρτζ σκόραρε έπειτα από όμορφη ατομική προσπάθεια, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε ποτέ καθώς υπήρξε οφσάιντ.

Με αυτό τον τρόπο το 2-0 ήταν το τελικό σκορ στο παιχνίδι, με την Γερμανία να προκρίνεται στα προημιτελικά του Euro 2024 και να περιμένει το νικητή του ζευγαριού Ισπανία – Γεωργία, για να μάθει την επόμενη αντίπαλο της.

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρούντιγκερ, Σλότερμπεκ, Ράουμ (80΄ Χένρικς), Κρόος, Άντριχ (64΄ Φίλκρουγκ), Σανέ (88΄ Άντον), Γκιουντογκάν (64΄ Τσαν), Μουσιάλα (80΄ Βιρτς), Χάβερτς

Δανία (Κάσπερ Χιούλμαντ): Σμάιχελ, Κρίστενσεν (81΄ Μπρούουν Λάρσεν), Άντερσεν, Βέστεργκααρντ, Μπα (82΄ Κρίστιανσεν), Ντιλέινι (69΄ Νόργκααρντ), Χόιμπιεργκ, Μέλε, Χόιλουντ (81΄ Βιντ), Έρικσεν, Όλσεν (69΄ Πόουλσεν)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version