Τρίτη, 6 Αυγ.
34oC Αθήνα

Γερμανία – Ελλάδα: Παπανικολάου και Γουόκαπ έστειλαν αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της εθνικής μπάσκετ

Γερμανία – Ελλάδα: Παπανικολάου και Γουόκαπ έστειλαν αισιόδοξο μήνυμα για το μέλλον της εθνικής μπάσκετ

Ο αρχηγός της εθνικής μπάσκετ, Κώστας Παπανικολάου, ελπίζει ότι η παρουσία της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι προμήνυμα για το μέλλον, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ υποστήριξε ότι η γαλανόλευκη έχει ξεκινήσει κάτι καινούργιο, δηλώνοντας υπερήφανος που είναι μέρος αυτού.

Ο Κώστας Παπανικολάου και ο Τόμας Γουόκαπ ήταν οι δύο παίκτες της εθνικής μπάσκετ που μίλησαν στην κάμερα της ΕΡΤ, μετά την ήττα από τη Γερμανία και τον αποκλεισμό από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού:

Κώστας Παπανικολάου: «Όλος ο δρόμος μας μέχρι εδώ, που ξεκίνησε από τον Ιούνιο, περιλάμβανε δύσκολα παιχνίδια και μεγάλες προκλήσεις. Παρά τον αποκλεισμό και παρότι θέλαμε να δώσουμε χαρά και περηφάνια στον ελληνικό λαό, είμαι χαρούμενος γι’ αυτά τα παιδιά και περήφανος για όλη την προσπάθεια που κάναμε για δύο μήνες. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι περικλείουν την ομάδα. Σίγουρα μένει μια πικρία, αλλά εγώ θα χαμογελάσω γιατί η Ελλάδα έδειξε σε αυτό το τουρνουά πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια πολύ μεγάλες ομάδες και αυτό ίσως είναι ένα προμήνυμα για το μέλλον.

Μακάρι να είμαστε όλοι υγιείς, να έχουμε το καλύτερο δυνατό υλικό και του χρόνου να αρχίσουμε έναν καινούριο τίτλο για να κάνουμε κάτι καλό. Όταν η σημαία σε καλεί πρέπει να είσαι εκεί, είναι μεγάλη περηφάνια να φοράς αυτή τη φανέλα και να παίζεις για τη χώρα σου.

Το βλέπετε στις προσπάθειες όλων των παιδιών εδώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Νομίζω ότι βγήκαμε λίγο από το αμυντικό μας πλάνο για το πού θα καθοδηγήσουμε τους Γερμανούς, αυτό που μας έδωσε τη διαφορά. Όμως παίζαμε με την πρωταθλήτρια κόσμου, δεν ήταν εύκολο και είμαι περήφανος για την προσπάθεια της ομάδας αυτής».

Τόμας Γουόκαπ: «Είναι δύσκολο να μιλήσεις για επιτυχία τώρα. Κάναμε όμως μεγάλα βήματα αυτό το καλοκαίρι, δείξαμε χαρακτήρα, παλέψαμε σε όλα τα παιχνίδια, αλλά είναι δύσκολο να έχεις θετική σκέψη. Είμαι περήφανος και νιώθω τιμή για αυτή την ομάδα και ό,τι έκανε αυτό το καλοκαίρι.

Πιστεύω πως υπήρξαν κάποια μικρά λάθη, αλλά είναι πολύ καλή ομάδα, με καλό προπονητή, παίζουν μαζί για χρόνια… Λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο, που μας τιμώρησαν. Αυτό που καταφέραμε φέτος, αυτό που δείξαμε με την Αυστραλία, είναι η αρχή για κάτι νέο. Υπάρχει ένα διαφορετικό αίσθημα αυτό το καλοκαίρι. Είμαι περήφανος που είμαι μέλος αυτού που έγινε φέτος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις