Site icon NewsIT

Γερμανία – Πολωνία: Προχωράνε μαζί! Έδωσαν… νύστα τα “πάντσερ”

16.06.2016 | 23:58
ΦΩΤΟ Eurokinissi

ΦΩΤΟ Eurokinissi

Χωρίς πάθος και ενέργεια οι Γερμανοί για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι, δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την -καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο- Πολωνία και έμειναν στο 0-0, στο ματς της δεύτερης αγωνιστικής του ομίλου τους για το Euro 2016. Ισόβαθμες οι δύο ομάδες στην κορυφή του Γ' ομίλου.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η πρώτη “λευκή” ισοπαλία στην φάση των ομίλων του Euro 2016 σημειώθηκε απόψε στο «Σταντ Ντε Φρανς» του Παρισιού, ανάμεσα στην Γερμανία και στην Πολωνία (0-0).

Με αυτό το αποτέλεσμα, η Ουκρανία έγινε η πρώτη ομάδα που αποκλείεται από τη συνέχεια του θεσμού, αφού δεν μπορεί να πιάσει τις Γερμανία – Πολωνία που έχουν 4 πόντους και στην ισοβαθμία με τη Βόρεια Ιρλανδία μειονεκτεί

Κλασική… Γερμανία με το ξεκίνημα του ματς, με κατοχή της μπάλας, πολλές πάσες και προσπάθεια να φτιάξει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Οι Πολωνοί ήταν προσηλωμένοι στο να μην αφήσουν κενά στα μετόπισθεν, ενώ προσπάθησαν να βρουν κάποια καλή αντεπίθεση. Η πρώτη καλή στιγμή για τα “πάντσερ” ήρθε στο 4′, με την κεφαλιά του Γκέτσε να περνά για λίγο άουτ.

Με το πέρας των λεπτών οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ σταθεροποίησαν την παρουσία τους στο μισό που αμύνθηκαν οι Πολωνοί. Η νέα “προειδοποίηση” στην εστία του Φαμπιάνσκι ήρθε από την δύσκολη προβολή του Κρος (16′) που έστειλε για λίγο την μπάλα άουτ.

Το μονότερμα όμως του πρώτου 20λεπτου δεν συνεχίστηκε, αφού οι Πολωνοί… ξεθάρρεψαν μετά το 15 και πλησίασαν στην περιοχή του Νόιερ. Παρόλα αυτά, ο Λεβαντόφσκι φάνηκε αρκετά μόνος σε αυτή την προσπάθεια (τόσο δημιουργικά, όσο και εκτελεστικά). Ο ρυθμός της “νασιονάλμάνσαφτ” έπεσε αισθητά στη συνέχεια κι έτσι ολοκληρώθηκε χωρίς νέα φάση αυτό το μετριότατο -από πλευράς θεάματος- ημίχρονο. Άξιο αναφοράς πως τα “πάντσερ” δεν είχαν ούτε μία τελική προσπάθεια στην εστία στο 45λεπτο, κάτι που είχε να συμβεί στα τελικά του Euro από το 1988.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τους Πολωνούς. Στο 46′ ο Γκροσίτσκι σέντραρε από τα δεξιά, ο Μίλικ ανενόχλητος έπιασε την “άτσαλη” κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ!

Το παιχνίδι ήταν πιο “ανοιχτό” στην επανάληψη, με τους παίκτες του Ναβάλκα να δείχνουν πιο επιθετικοί. Το σουτ του Μίλικ στο 59΄πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο ίδιο λεπτό ο Μπόατενγκ πρόλαβε με σωτήριο κόψιμο να εμποδίσει το σουτ του Λεβαντόφσκι, σε τετ-α-τετ με τον Νόιερ. 

Η συχνότητα των φάσεων αυξήθηκε στη συνέχεια. Ο Μίλικ δεν μπόρεσε να πιάσει αμαρκάριστος σουτ στο ύψος του πέναλτι, ενώ δευτερόλεπτα αργότερα, ο Οζίλ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Φαμπιάνσκι, που έδιωξε σε κόρνερ (69′).

Τα “πάντσερ” συνέχισαν να προβληματίζουν επιθετικά και με την είσοδο του Μάριο Γκόμεζ στο παιχνίδι κι έτσι αυτό το “φτωχό” ματς έμεινε απολύτως δικαιολογημένα στο 0-0.

 ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Χέβεντες, Τζερόμ Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέκτορ, Κεντίρα, Κρόος, Μεσούτ Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ντράξλερ (71′ Μάριο Γκόμεθ), Γκέτσε (66′ Σέρλε).

ΠΟΛΩΝΙΑ: Φαμπιάνσκι, Πίστσεκ, Γκλικ, Πάζνταν, Γεντζέιτσικ, Κριχόβιακ, Ματσίνσκι (76′ Γιοντλόβιετς), Μπλαστσικόβσκι (80′ Καπούστκα), Γκροσίτσκι (87′ Πέσκο), Μίλικ, Λεβαντόβσκι.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version