Site icon NewsIT

Γιανίκ Σίνερ: Έκλεισε η υπόθεση ντόπινγκ του πρωταθλητή του US Open

10.09.2024 | 14:18
Γιανίκ Σίνερ: Έκλεισε η υπόθεση ντόπινγκ του πρωταθλητή του US Open

Tennis - U.S. Open - Flushing Meadows, New York, United States - September 8, 2024 Italy's Jannik Sinner poses with the trophy after winning his final match against Taylor Fritz of the U.S. REUTERS/Mike Segar

Η υπόθεση ντόπινγκ του Γιανίκ Σίνερ έκλεισε οριστικά και έτσι ο Ιταλός No.1 τενίστας του κόσμου μπορεί να συνεχίσει απτόητος να διεκδικεί τίτλους σε όποια διοργάνωση αγωνίζεται.

Μετά την κατάκτηση του US Open, του δεύτερου τίτλου Slam στην καριέρα του, ο Γιανίκ Σίνερ μπορεί να αφήσει πίσω του το θέμα του ντόπινγκ που τον έβλεπε ως πρωταγωνιστή, λίγο πριν το τουρνουά των ΗΠΑ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ (WADA) δεν άσκησε έφεση κατά του Ιταλού τενίστα για την υπόθεση της Κλοστεβόλης (Clostebol), μιας απαγορευμένης ουσίας στην οποία ο Σίνερ είχε βρεθεί θετικός σε δύο διαδοχικά τεστ.

Την είδηση μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI, επικαλούμενο πηγές από τον WADA. Η προθεσμία για την άσκηση έφεσης έληξε χθες τα μεσάνυχτα, 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Όταν προέκυψε η είδηση για ένα προηγούμενο θετικό τεστ αλλά με πολύ χαμηλό ποσοστό Κλοστεβόλης και μετά τη συνακόλουθη αθώωση του νούμερο 1 στο παγκόσμιο τένις, ο WADA είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θα ασκούσε έφεση στην απόφαση του ITIA (International Tennis Integrity Agency), του διεθνούς οργανισμού για την ακεραιότητα του τένις.

Το τελευταίο σώμα είχε αποφανθεί ότι ο Σίνερ ήταν αθώος για ντόπινγκ. Μετά το θετικό τεστ του Ιταλού τενίστα απολύθηκαν τόσο ο προπονητής Ουμπέρτο Φεράρα όσο και ο φυσιοθεραπευτής Τζάκκομο Νάλντι, ο οποίος φέρεται να χρησιμοποίησε την απαγορευμένη αλοιφή για να περιποιηθεί ένα τραύμα στο δάχτυλό του και στη συνέχεια έκανε μασάζ στον τενίστα χωρίς να χρησιμοποιήσει γάντια, εξ ου και η θετικότητα του Σίνερ στην Κλοστεβόλη.

Tags:

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version