Δευτέρα, 9 Σεπτ.
26oC Αθήνα

Γιανίκ Σίνερ – Τέιλορ Φριτζ 3-0: Κατέκτησε το US Open με «περίπατο» ο Ιταλός

Γιανίκ Σίνερ – Τέιλορ Φριτζ 3-0: Κατέκτησε το US Open με «περίπατο» ο Ιταλός
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Γιανίκ Σίνερ δεν δυσκολεύτηκε να επιβεβαιώσει το ρόλο του φαβορί στον τελικό κόντρα στον Τέιλορ Φριτζ και κατέκτησε με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 7-5) το US Open του 2024.

Σε μία σεζόν που τον βρήκε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Γιαννίκ Σίνερ κατάφερε να φθάσει στην κατάκτηση και δεύτερου Γκραν Σλαμ, αφού μετά το Australian Open, έγινε ο νέος “Βασιλιάς” και στο US Open.

Παρότι αγωνίστηκε μπροστά στους συμπατριώτες του και με το κοινό υπέρ του, ο Τέιλορ Φριτζ, Νο12 στον κόσμο, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στον φοβερό Ιταλό τενίστα και ηττήθηκε εύκολα, δείχνοντας και την απειρία του, αφού αυτός ήταν ο πρώτος τελικός της καριέρας του σε τόσο μεγάλο τουρνουά.

Ο Σίνερ πανηγύρισε έτσι τον τίτλο στο US Open 2024, αφήνοντας πίσω του και την υπόθεση ντόπινγκ, που του στέρησε πρόσφατα τους βαθμούς από το περσινό Γκραν Σλαμ των ΗΠΑ, αλλά τον αθώωσε για τη χρήση απαγορευμένης ουσίας.

Ο Φριτζ από την άλλη πλευρά, περιμένει πλέον να βρεθεί στο top10 της παγκόσμιας κατάταξης της ATP, μετά και την παρουσία του στο US Open.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις