Σάββατο, 19 Οκτ.
19oC Αθήνα

Γιαννιώτης: Στο τέλος πήγαινα με τρέλα, είχα “συφιλιάσει”

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης μία ημέρα μετά το θρίαμβό του στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βαρκελώνης, εξηγεί τον τρόπο που έφτασε στην επιτυχία.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής μίλησε στον Sentra FM…

Για την εξέλιξη του αγώνα:

«Ηταν έκπληξη και για μένα. Μπαίνοντας στον τελευταίο γύρο, μπήκα αρκετά νωρίς. Μπήκα μπροστά 2,5 χιλιόμετρα πριν το τέλος, είχα πολύ καλούς αθλητές, προσπαθούσαν από αριστερά-δεξιά να με περάσουν, όμως έδινα γρήγορο ρυθμό. Ελεγα τώρα δεν θα χάσεις, τώρα άμα χάσεις, θα γελάνε. Κάπως έτσι έφθασα στο τελευταίο 500άρι…».

Για την περσινή 4η θέση στο Λονδίνο:
«Με ξέρεις και προσωπικά. Θέλω πάντα το καλύτερο. Ηταν ένα όνειρο ζωής το ολυμπιακό μετάλλιο. Το ακούμπησα σχεδόν. Για μένα δεν ήταν αποτυχία σαν θέση, ήταν αποτυχία για αυτό που ήθελα εγώ. Δεν το ξεχνάω ποτέ. Αυτό που έκανα χθες, ίσως να επιβεβαιώνει μία άτυχη στιγμή εκείνη την ημέρα».

Για το Ρίο και τη συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες:
«Μέχρι το Ρίο θα με έχει πιάσει η πλάτη μου. Είμαι και φρεσκοπαντρεμένος και αν κάνω και κανά κουτσούβελο, τότε με βλέπω με κρεπάλες».

Περί του διαλόγου με τον 2ο Γερμανό, Τόμας Λουρτζ:
«Όταν τερμάτισα, ήρθε ο Λουρτζ και μου είπε πραγματικά ότι το αξίζεις μετά απ’ ό,τι έγινε στην Ολυμπιάδα. Μου είπε πως χάρηκε πολύ που κέρδισα. Δεν το έλεγε για να το πει, το έλεγε από μέσα από τη ψυχή του. Όταν ένας τοπ αθλητής το λέει αυτό, είναι πολύ σημαντικό».

Για την έκταση που πήρε επιτυχία του σε εφημερίδες, σάιτ και δελτία ειδήσεων:
«Με χαροποιεί ιδιαίτερα το ότι είμαι πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες και στα δελτία ειδήσεων. Διότι είναι κάνω ένα ερασιτεχνικό άθλημα που χρειάζεται προβολή».

Για το τι μόχθο κρύβει αυτό το μετάλλιο:
«Το εύκολο είναι να πονάνε τα χέρια σου, το δύσκολο είναι η ψυχολογία. Εχεις και καθημερινά άγχη. Εκεί πρέπει να βρεις δύναμη, να μπεις στην πισίνα και να κολυμπάς ατελείωτες ώρες.Όπως με είδα χθες, στο τέλος ήταν τα ψυχικά αποθέματα. Στο τέλος πήγαινα με τρέλα, είχα συφιλιάσει».

Για το πρόβλημα των πνιγμών σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, όπου η θάλασσα κυριαρχεί:
«Πρέπει να έχουμε σωστή αντιμετωπιση στις θάλασες».

Για την πλάκα με τον Γέμελο κατά τη διάρκεια του αγώνα:
«Ηταν πολύ ευχαριστημένος ο προπονητής μου, Νίκος Γέμελος. Παίζει ρόλο και η τακτική. Θα σου πω και μία πλάκα που έκαναν στον Νίκο, σε κάποια φάση μέσα στον αγώνα του λέω βαρέθηκα να βγω και μου λέει «κολύμπα ρε και συγκεντρώσου». Δουλέψαμε πολύ, μπήκα στον αγώνα χωρίς άγχος, χαλαρός και αυτό απέδωσε».

Για τα τηλέφωνα από την πολιτική ηγεσία:
«Με πήραν τηλέφωνα, με πήρε ένας υπουργός. Ολη η Ελλάδα ξέρει τι τραβάμε και ο καθένας μπορεί να κρίνει».

Για το τι υποχρώσεις έχει ακόμα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα:
«Εχω άλλους δυο αγώνες, θα κάνω και τα 25χλμ. Δεν έχω κάνει ποτέ. Ούτε με το αυτοκίνητο δεν κάνω, με πονάει η μέση… Εκεί θα του το πω σίγουρα του Γέμελου για να βγω από τη θάλασσα».


Γιαννιώτης από… ατόφιο χρυσάφι: “Αφιερωμένο σε όλους τους Έλληνες”

Είναι ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ – Ξανά Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Γιαννιώτης

Τεράστια νίκη της Εθνικής στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου

Έφτασε μία ανάσα απ’το μετάλλιο – 4ος Ολυμπιονίκης ο Γιαννιώτης

Το κλάμα του Γιαννιώτη μετά την 4η θέση (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε