Δευτέρα, 8 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μαρία Σάκκαρη για σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Μαρία Σάκκαρη  για σημαιοφόροι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Μαρία Σάκκαρη συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες για να είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισίου.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα είναι σίγουρα ο αθλητής που θα σηκώσει την ελληνική σημαία στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο παγκοσμίου φήμης μπασκετμπολίστας, μετά την άρνηση του Μίλτου Τεντόγλου να είναι ο ίδιος σημαιοφόρος (σ.σ. το πρόγραμμα του στίβου ξεκινά μία βδομάδα μετά και ο αθλητής πιθανότατα δεν θα βρίσκεται καν στο Παρίσι εκείνη τη μέρα), θα είναι αθλητής που θα βρίσκεται στη βάρκα της Ελλάδας που θα εμφανιστεί πρώτη από όλες στο Σηκουάνα τη βραδιά (26η Ιουλίου) της τελετής έναρξης.

Όσον αφορά την Ελληνίδα αθλήτρια που θα βρίσκεται μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αυτή πιθανότατα θα είναι τελικά η Μαρία Σάκκαρη.

Η Ελληνίδα τενίστρια δεν ήταν πρώτη επιλογή, αλλά πλέον θεωρείται επικρατέστερη υποψήφια μετά την άρνηση της Κατερίνας Στεφανίδη, για τους ίδιους λόγους, που δήλωσε αδυναμία ο Τεντόγλου.

Η τελική απόφαση για το ποιοι θα είναι σημαιοφόροι θα ληφθεί την Τρίτη (9/7) από την ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, στην οποία ο πρόεδρος Σπύρος Καπράλος και ο αρχηγός της αποστολής, Πέτρος Συναδινός θα καταθέσουν από κοινού πρόταση.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις