Δευτέρα, 8 Ιουλ.
29oC Αθήνα

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θα είναι τιμή να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: «Θα είναι τιμή να είμαι σημαιοφόρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Η Εθνική μπάσκετ της Ελλάδας πήρε το “εισιτήριο” για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε για την επιτυχία της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη, αλλά και το ενδεχόμενο να έχει την ελληνική σημαία στα χέρια του, στο Παρίσι.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το Κροατία – Ελλάδα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ρωτήθηκε σχετικά και ανέφερε ότι θα είναι τιμή για τον ίδιο είτε έχει τη σημαία είτε όχι, να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Παράλληλα αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη και τους συμπαίκτες του, για την πρόκριση της Εθνικής μπάσκετ. 

Οι δηλώσεις του Αντετοκούνμπο

“Πιστεύω ότι οι συμπαίκτες μου και όλοι ήταν πολύ συγκεντρωμένοι για τον στόχο και είχαμε τη δυνατότητα να πετύχουμε κάτι που δεν είχαμε πετύχει για χρόνια μέσα στην έδρα μας. Είμαι πολύ χαρούμενος για το πώς πήγε το ματς και πήραμε τα εισιτήριά μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Για το αν είναι πεινασμένος και σε ατομικό επίπεδο: “Είμαι πολύ πεινασμένος ατομικά, αλλά δεν έχει σημασία. Ως ομάδα είμαστε πεινασμένοι, ο κόσμος είναι χαρούμενος. Έχουμε τον Βασίλη Σπανούλη που είναι ένας σπουδαίος ηγέτης και μας δίνει αυτή τη φωτιά, μας δίνει αυτή τη φλόγα στο στομάχι για να τα καταφέρουμε. Είναι απίστευτο. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να γράψω καλύτερα το σενάριο. Να έχω αυτόν τον ηγέτη, το είδωλο μου να μας οδηγεί. Να έχω τους συμπαίκτες μου που είναι πάντα εδώ και είναι εξαιρετικοί, να έχω αυτόν τον απίστευτο κόσμο και την οικογένειά μου εδώ”.

Για τον Βασίλη Σπανούλη: “Δεν θέλω να μιλήσω άσχημα για τους προηγούμενους, γιατί ήταν πραγματικά σπουδαίοι και εξαιρετικοί προπονητές, με τρομερή δουλειά σε όλη την καριέρα τους. Αλλά πιστεύω ότι ο Σπανούλης είναι νικητής. Αυτό δεν μπορείς να το διδάξεις σε κανέναν. Ή το έχεις ή δεν το έχεις. Δίνει τα πάντα για εμάς. Η ταυτότητά του πηγαίνει σε όλη την ομάδα και δεν είναι μόνο εκείνος, αλλά και όλοι οι 12 παίκτες που έχουμε”.

Για τους αντιπάλους της Εθνικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες: “Όταν ήρθα για πρώτη φορά εδώ δεν ήξερα ποιους θα αντιμετωπίσουμε. Ως ηγέτης, ως οδηγός προσπαθώ να διασφαλίσω αυτό που μπορώ να κάνω εγώ. Να το κάνω με τον καλύτερο τρόπο και να ελέγξω αυτά που μπορώ. Μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο και κάθε αντίπαλος μπορεί να κάνει το ίδιο.

Την τελευταία φορά που έπαιξα καλό μπάσκετ ήταν το 2022. Το 2023 και πέρυσι ήμουν τραυματισμένος. Ως παιδί πάντα ήθελα να παίξω στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θυμάμαι το 2016 που χάσαμε το παιχνίδι με την Κροατία, έχει κολλήσει στο μυαλό μου. Θυμάμαι ακόμα και το μπλουζάκι που φόραγε η σύζυγός μου. Αυτά σε κάνουν πιο δυνατό”.

Για την πιθανότητα να είναι ο σημαιοφόρος της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: “Αυτό είναι τιμή. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι καλύτεροι στον κόσμο, άνθρωποι που είναι 40-50 χρόνων έρχονται και παίζουν. Ακόμα και αν κρατάω τη σημαία, είτε όχι εγώ θα προσπαθήσω να είμαι ανταγωνιστικός και να δώσω τα πάντα. Αυτό έχει σημασία. Θα το απολαύσω όπως είπε ο κόουτς. Θα το απολαύσω γιατί στη ζωή ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου συμβεί”.

Για το πώς χρειάστηκε να προσαρμοστεί για να παίξει στις διοργανώσεις της FIBA: “Στο NBA και στη FIBA είναι εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Εντελώς διαφορετικά. Στο NBA μπορείς να έχεις πολύ περισσότερο ISO παιχνίδι, να πάρεις την μπάλα από τη μία και να πας στην άλλη. Εδώ είναι πιο πολύ τακτική και σχεδιασμός του πλάνου. Πρέπει να προσαρμοστείς. Οι καλύτεροι παίκτες αυτό προσπαθούν να κάνουν και αυτό προσπαθώ και εγώ. Εδώ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ χρειάζεται περισσότερη υπομονή”.

Για το πώς αξιολογεί τις επιτυχίες στο NBA και στην Ελλάδα: “Το να κερδίζεις είναι το πιο σημαντικό. Όπου και να κερδίζεις, θα πρέπει να το κάνεις και να προσφέρεις χαρά στον κόσμο. Κάθε φορά κάνω ένα βήμα τη φορά. Την τελευταία φορά που πήγαμε στους Ολυμπιακούς ήταν το 2008. Τώρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να γίνουμε καλύτεροι στην προπόνηση και να πάμε ένα βήμα τη φορά. Αυτό είναι που μετράει και μετά όταν χρειαστεί θα εστιάσουμε και θα σκεφτούμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες”.

Για τη διαδρομή του από τα Σεπόλια, στο πρώτο του συμβόλαιο στη Σαραγόσα και στο ότι έγινε είδωλο για ολόκληρη τη χώρα: “Ήμουν πολύ χαρούμενος στο πρώτο μου συμβόλαιο στη Σαραγόσα και αυτό με βοήθησε να γίνω καλύτερος. Δεν έχει αλλάξει το συναίσθημα. Ακόμα έχω αυτή τη φωτιά στο στομάχι μου. Από τα Σεπόλια μέχρι εδώ έχω αυτό τη φωτιά ή ίσως και ακόμα μεγαλύτερη φλόγα στο στομάχι μου για να αποδείξω πράγματα στον εαυτό μου”.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις