Πέμπτη, 15 Αυγ.
30oC Αθήνα

Γιάννης Καλαμπόκης για την Εθνική Παίδων: «Αυτή η γενιά είναι η ελπίδα για τη χώρα και πρέπει να το καταλάβει»

Γιάννης Καλαμπόκης για την Εθνική Παίδων: «Αυτή η γενιά είναι η ελπίδα για τη χώρα και πρέπει να το καταλάβει»
Eurokinissi

Ο προπονητής της Εθνικής Παίδων, Γιάννης Καλαμπόκης χαρακτήρισε ελπίδα της Ελλάδας τους παίκτες της ομάδας του, μετά την πρόκριση της ομάδας στα ημιτελικά του Eurobasket U16.

Ο Γιάννης Καλαμπόκης δήλωσε περήφανος για τους παίκτες του και την προσπάθειά τους, μετά την πρόκριση της Εθνικής Παίδων στα ημιτελικά του Eurobasket U16, δίνοντας… ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή τη γενιά των αθλητών!

«Είναι τόσο λίγος ο χρόνος που έχουμε απ’ τον έναν αγώνα στον άλλο, που εκεί που θες να νιώσεις ικανοποίηση και μοιραστείς τη χαρά με τους παίκτες σου, με τον κόσμο, δεν μπορείς. Όμως κρατάμε αυτά τα συναισθήματα και μαζί τους θα προχωρήσουμε. Αυτή η ομάδα το αξίζει και το κάνει αυτό μέσα από μια προσπάθεια την οποία τα παιδιά τη χαίρονται, την απολαμβάνουν, κι αυτό πιστεύω είναι το μυστικό. Τους λέμε κι εμείς ότι πρέπει να νιώθουν περήφανοι, να είναι ευτυχισμένοι, που εκπροσωπούν την Εθνική Ελλάδας, η οποία έχει νικήσει πολύ καλούς αντιπάλους, με πλούσιο background και τρόπο προετοιμασίας όλη τη χρονιά γι’ αυτό το τουρνουά. Γι’ αυτό και είμαστε εμείς ως προπονητές τους είμαστε επίσης πολύ περήφανοι. Είναι πολύ σημαντικό ότι κάθε φορά και ένας διαφορετικός παίκτης ξεχωρίζει σε κάθε αγώνα μας. Αυτό δείχνει πως τα παιδιά καταλαβαίνουν ποιος είναι σε καλή ημέρα και φροντίζουν να τον αναδείξουν. Αυτό δείχνει ότι καταλαβαίνουν τη δύναμη της παρέας κι αυτό είναι καλό να μείνει για όλη τους τη ζωή, για όλα τα παιδιά. Έτσι χτίζονται οι ομάδες, μέσα από χαρές και λύπες, δεν είναι εύκολο, αλλά πιστεύω ότι κάνουμε σημαντικά βήματα γι’ αυτό».

Για τον επόμενο αντίπαλο, στον ημιτελικό, την Ισπανία, σχολίασε: «Είναι κορυφαία ομάδα, όπως όλες που βρεθήκαμε στους «8», και εδώ να τονίσω ότι όλες οι ομάδες του ομίλου μας, προχώρησαν σ’ αυτή τη φάση. Είναι πολύ καλοί οι Ισπανοί, έχουν αποδείξει διαχρονικά ότι όσο κυλούν τα τουρνουά γίνονται καλύτεροι. Έχουμε μία ημέρα καιρό να ετοιμαστούμε κατάλληλα. Θα το ξαναπώ: Θέλουμε να είναι χαρούμενα τα παιδιά, να είναι χαμογελαστά μετά από κάθε αγώνα, κι αυτό που συμβαίνει και μέσα στο παρκέ και στον πάγκο είναι η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Από αύριο θα ασχοληθούμε με την Ισπανία, σήμερα ας το χαρούν».

Όσο για την αισιοδοξία που σκορπούν τα παιδιά αυτά για το μέλλον δήλωσε: «Χθες, μετά τη νίκη μας επί της Πολωνίας, τους είπα ότι αποτελούν την ελπίδα, σε ένα περιβάλλον και σε μία κοινωνία που δε θέλω να χρησιμοποιήσω το βήμα για να κάνω χαρακτηρισμούς, αλλά αποτελούν μια όαση για να αλλάξει η κατάσταση. Ας είναι το μπάσκετ, ας είναι ο αθλητισμός που θα δώσουν την ευκαιρία, μέσα απ’ αυτά τα νιάτα, να έχει η χώρα ελπίδα κι αισιοδοξία. Πρέπει τα παιδιά, αυτή η γενιά, να το καταλάβει ότι μπορεί Κι εμείς να είμαστε εκεί να τη βοηθήσουμε. Είναι πολύ σημαντικό μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία τα παιδιά να φτιάξουν τη νοοτροπία τους. Η δυνατότητά τους πρέπει να μετατραπεί σε ικανότητα. Αυτό μόνο με σωστή νοοτροπία γίνεται και είμαστε χαρούμενοι που τουλάχιστον αυτή η ομάδα, αυτή η Εθνική Ομάδα κάνει σημαντικά βήματα γι’ αυτό».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις