Site icon NewsIT

Γιάννης Βρούτσης για τη μεταβίβαση εισιτηρίων διαρκείας στα γήπεδα: «Είναι μόνο στην απόλυτη επιλογή των ΠΑΕ»

25.08.2024 | 15:16
Γιάννης Βρούτσης για τη μεταβίβαση εισιτηρίων διαρκείας στα γήπεδα: «Είναι μόνο στην απόλυτη επιλογή των ΠΑΕ»

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου "Κύρωση της από 11.12.2023 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου "Έκτακτα μέτρα απαγόρευσης διάθεσης εισιτηρίων και παρουσίας θεατών σε αγώνες ποδοσφαίρου για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας" (Α' 203) - Λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση της βίας στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων και λοιπές ρυθμίσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού", Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024. (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε στα νέα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και μίλησε μεταξύ άλλων για τις μεταβιβάσεις των εισιτηρίων διαρκείας.

Ο Γιάννης Βρούτσης μίλησε στο Action24 και ξεκαθάρισε πως βάσει νόμου προβλέπεται η μεταβίβαση των εισιτηρίων, αλλά είναι ευθύνη και επιλογή των ΠΑΕ.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού απάντησε στη σχετική ερώτηση, μιας και δεν είναι λίγοι οι φίλαθλοι που έχουν διαρκείας και μπορεί να απουσιάσουν κάποιες φορές, οπότε θα ήθελαν να το μεταβιβάσουν σε κάποιον άλλο για μερικά παιχνίδια της ομάδας τους.

«Φέραμε έναν νόμο για την αθλητική βία ο οποίος φέρνει τέσσερις σημαντικές δομικές αλλαγές. Το ένα ήταν η ατιμωρησία και το αίσθημα που υπήρχε για απουσία κυρώσεων. Κλείνει αυτό το κεφάλαιο, με την ΔΕΑΒ. Τις αυτόματες κυρώσεις οι οποίες έρχονται με αρμοδιότητα χωρίς καμία υποκειμενική κρίση. Δεύτερον οι κάμερες, οι πιο σύγχρονες σε επίπεδο Ευρώπης που πλέον βλέπουν κάθε μεριά του γηπέδου και του μπάσκετ και του ποδοσφαίρου.

Τρίτον είναι αυτό που πετύχαμε, μεταρρύθμιση ουσιαστική, ταυτοπροσωπία στην είσοδο στα γήπεδα. Και στο μπάσκετ και στο ποδόσφαιρο. Όποιος μπαίνει στο γήπεδο, ξέρει πλέον ότι με την καινούρια διαδικασία, ξέρουμε το όνομά του, την διεύθυνσή του, το τηλέφωνό του, τα πάντα. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί μέσα στο γήπεδο», είπε αρχικά ο Γιάννης Βρούτσης.

«Η διαδικασία αυτή έφερε στην επιφάνεια ένα ζήτημα, τις μεταβιβάσεις των εισιτηρίων διαρκείας. Γιατί; Ξαφνικά ακούμε και εμείς ότι υπάρχει ένα ζήτημα και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το υπουργείο ψηφιακής πολιτικής και το υπουργείο αθλητισμού συνολικά αυτό που κάναμε, ήταν να φέρουμε μια καινοτομία που λέγεται ταυτοπροσωπία στην είσοδο του γηπέδου.

Από κει και πέρα, εμείς δίνουμε την δυνατότητα να μεταβιβάζεται και το ατομικό εισιτήριο και το διαρκείας. Να το ξαναπώ, η τεχνολογική διαδικασία που φέραμε, μεταβιβάζει και το διαρκείας και το εισιτήριο το απλό. Εδώ ανοίγει μια παρένθεση, υπάρχει ένα ζήτημα. Για πρώτη φορά υπεισέρχεται η εμπορική πολιτική των ΠΑΕ.

Δηλαδή των εταιρειών που είναι υπεύθυνες για τις ομάδες. Οι συγκεκριμένες ΠΑΕ, έχουν άλλη αντίληψη. Αν μια ΠΑΕ δεν θέλει να γίνεται μεταβίβαση του διαρκείας είναι απόλυτο δικαίωμά της. Δεν θα πω δημόσια ποιες είναι εκείνες ή ποιες δεν είναι, σημασία έχει ότι κάθε ΠΑΕ έχει απόλυτο δικαίωμα να εφαρμόζει την δική της πολιτική.

Το υπουργείο αθλητισμού πέρασε διαδικασίες μέσα από τις οποίες υπάρχει δυνατότητα των ατομικών και των διαρκείας εισιτηρίων. Άρα δεν υπάρχει κανένα ζήτημα όσον αφορά την τεχνολογία και την ταυτοπροσωπία. Εμείς εφαρμόσαμε μια διαδικασία καινούρια, μεταρρύθμιση την ονομάζω γιατί είναι πραγματικά κάτι το οποίο έπρεπε να έχει γίνει δεκαετίες στην χώρα μας και το κάνουμε με την τεχνολογία και την ψηφιακή πολιτική με το αντίστοιχο υπουργείο.

Όμως από εδώ και πέρα η μεταβίβαση των εισιτηρίων είναι μόνο στην απόλυτη διαδικασία επιλογής των ΠΑΕ και πουθενά αλλού», τόνισε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού.

«Ήθελα να την κάνω αυτή την διευκρίνιση δημόσια, γιατί πολλοί νομίζουν ότι η ταυτοπροσωπία που φέραμε δεν μεταβιβάζει το εισιτήριο διαρκείας. Όχι, το μεταβιβάζει και τα εισιτήρια μεταβιβάζονται, απλά η κάθε ομάδα αποφασίζει την δική της εμπορική πολιτική των εισιτηρίων», πρόσθεσε.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version