Παρασκευή, 6 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Γιώργος Πρίντεζης: Σύσσωμος ο Ολυμπιακός στο gala προς τιμήν του – «Είναι μεγάλο το συγκινησιακό φορτίο» είπε

Γιώργος Πρίντεζης: Σύσσωμος ο Ολυμπιακός στο gala προς τιμήν του – «Είναι μεγάλο το συγκινησιακό φορτίο» είπε
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για μία μοναδική βραδιά, στην οποία και θα τιμήσει έναν θρύλο της ομάδας μπάσκετ, τον Γιώργο Πρίντεζη και στο Gala που προηγήθηκε, ήταν όλοι εκεί.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας με τους παίκτες του, ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, αλλά και μέλη του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, βρέθηκαν στο Gala για την αυριανή (06/09) γιορτή του Γιώργου Πρίντεζη στο ΣΕΦ. Ο ίδιος ο παλαίμαχος πια φόργουορντ μίλησε για τις τιμές προς το πρόσωπό του και δεν έκρυψε τη συγκίνησή του, υποστηρίζοντας ότι δύσκολα θα διαχειριστεί όσα θα ζήσει σε λίγες ώρες στο γήπεδο που πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

Οι δηλώσεις του Πρίντεζη

“Όταν πρωτοξεκίνησα δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Ένιωθα μόνο μεγάλη χαρά και τιμή που μπόρεσα έστω να κάνω μία προπόνηση με την ομάδα που αγαπούσα από παιδί. Όσο περνούσαν τα χρόνια, όσο μεγαλώνεις και γαλουχήσε σε έναν σύλλογο, αρχίζει και υπάρχει στο μυαλό σου, σαν μακρινό όνειρο.

Αγωνιστικά το τέλος ήταν τότε. Μια χρονιά κι ένας κύκλος που έκλεισε όμορφα. Αύριο θα είναι μια πολύ όμορφη κίνηση που κάνει η ΚΑΕ και οι πρόεδροι, τους οποίους ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δεν είμαι καλά προετοιμασμένος. Ή μάλλον έχω προετοιμαστεί, αλλά δεν μπορώ να το διαχειριστώ. Όχι μόνο το συγκινησιακό φορτίο. Παρόλο που είναι μια στιγμή που ο κόσμος τη βλέπει και λέει “πόσο τυχερός είσαι” και είμαι όντως τυχερός, επειδή είμαι και λίγο παραπάνω συναισθηματικός, θα είναι μια στιγμή που θα τη διαχειριστώ με δυσκολία. Αύριο, μεθαύριο μπορεί να βλέπω κάποια video και να με κάνει ακόμα πιο χαρούμενο και να το χαρώ πραγματικά τότε. Γιατί εκείνη την ώρα δεν ξέρω αν θα το χαρώ.

Τα πρόσωπα είναι αυτά που κάνουν τις καταστάσεις, η καθημερινή τριβή, οι επιτυχίες, οι όμορφες, αλλά και οι άσχημες στιγμές. Όλα αυτά μαζί μπορεί να συνθέσουν ένα πολύ όμορφο παζλ για τον Ολυμπιακό κι αυτό το κρατάω. Πάνω από όλα οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αυτές που μετράνε. Κάθε φορά που συναντιόμαστε είναι σαν να πηγαίνουν όλα στον αυτόματο. Οι ανθρώπινες σχέσεις, η αγάπη και ο σεβασμός μένουν.

Δεν μπορώ να πω ότι μου λείπει κάτι. Τελείωσε ένας κύκλος πάρα πολύ όμορφα, μετά από πάρα πολλά χρόνια. Πάρα πολλές μέρες επίπονες, δύσκολες, με επιτυχίες, με ήττες. Νομίζω ότι έφυγα γεμάτος και από την αγάπη του κόσμου και από πλευράς αποτελεσμάτων, αλλά και από πλευράς χρόνου. Ελπίζω να μην κούρασα ούτε τους συμπαίκτες μου, ούτε κανέναν.

Είναι πάρα πολύ όμορφο να ακούς το σύνθημα “Γιώργο ψυχάρα Ολυμπιακάρα”. Υπάρχει ένα δέσιμο και με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Ποτέ δεν προσπάθησα να προσποιηθώ και να δείξω παραπάνω συναισθήματα από αυτά που ένιωθα, αν και αυτά που ένιωθα μπορεί να ήταν παραπάνω από αυτά που έδειχνα.

Έχουμε περάσει πάρα-πάρα πολλά με τον Σπανούλη. Το είχα πει και πέρσι, στη δική του γιορτή, όταν με είχαν ρωτήσει αν μπορώ να απομονώσω μια στιγμή. Αν απομονώσεις μια στιγμή, είναι σαν να αδικείς χιλιάδες άλλες που έχεις ζήσει. Είναι μια πραγματικότητα αυτή. Πόσα βράδια στα ξενοδοχεία, στα αποδυτήρια, σε νίκες, σε ήττες, μετά από μεγάλες επιτυχίες. Είναι τόσα τα συναισθήματα που σου προσφέρει ο πρωταθλητισμός και ο αθλητισμός, που πολλές φορές δεν μπορούν να μεταφραστούν με λόγια. Λέω ότι ο Μπίλι είναι μπασκετικός μου αδερφός, γιατί πολλές σχέσης μέσα στη δουλειά, χτίζονται διαφορετικά από ότι έξω από το γήπεδο.

Σίγουρα θα ξεχάσω πολλούς συμπαίκτες μου από τον Ολυμπιακό, αν βγάλω ένα χαρτί για να τους καταγράψω. Δεν ξέρω αν είναι λόγω ηλικίας. Υπήρξαν και χρονιές που άλλαξαν πολλοί παίκτες και επί Κορυδαλλού και μετά. Ένα 90% μπορεί να θυμηθώ”.

Για τον Γιώργο Πρίντεζη μίλησαν όμως και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, καθώς και ο… διόσκουρός του στους Πειραιώτες Βασίλης Σπανούλης.

Αρχικά, ο Γιώργος Αγγελόπουλος δήλωσε τα εξής: «Αξίζει αυτή η τιμή και στον Γιώργο αλλά και στον Βασίλη. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά τα παιδιά. Ο Γιώργος έχει δώσει τα πάντα στον Ολυμπιακό. Και την ψυχή του. Είναι συγκινητικές οι στιγμές και αύριο θα είναι ακόμα πιο συγκινητικές. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό που συμβαίνει. Προσπαθούμε να βγάλουμε προς τα έξω αυτά που νιώθουμε. Ήμασταν τυχεροί αλλά προφανώς συνετελέσαμε και εμείς για να γίνει όλο αυτό. Είμαστε τυχεροί που ζήσαμε την εποχή του Σπανούλη και του Πρίντεζη. Προφανώς και εμείς συντελέσαμε για να γίνει όλο αυτό. Κάναμε τα πάντα για την ομάδα και για τα παιδιά. Οι στιγμές που μας έχουν χαρίσει είναι απίστευτες, μοναδικές, οι καλύτερες στις ζωές μας».

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ανέφερε: «Αυτές οι βραδιές και εκδηλώσεις είναι που σε μεγαλώνουν ως σύλλογο. Δεν είναι μόνο οι τίτλοι και οι νίκες. Οι παίκτες που ακόμα παίζουν αυτά βλέπουν και πώς ο σύλλογος αντιμετωπίζει και σέβεται τους παίκτες-σημαίες του. Με τον αδερφό μου ζήσαμε τα καλύτερά μας χρόνια στον Ολυμπιακό, Ευρωλίγκες, πρωταθλήματα. Η διαφορά είναι ότι οι αθλητές σταματάνε κάποια στιγμή, εμείς ακόμα συνεχίζουμε και θέλουμε τίτλους».

Οι δηλώσεις του Σπανούλη για τον Πρίντεζη

Για το ότι η φανέλα του θα έχει παρέα: “Πάντα ήμασταν παρέα με τον Γιώργο, είμαι πολύ υπερήφανος για εκείνον, για όσα κατάφερε. Πιστεύω ότι του αξίζει κάθε τιμή που του γίνεται. Συγχαρητήρια και στον Ολυμπιακό και στους προέδρους για αυτήν την τεράστια τιμή που του έκαναν, να αποσύρουν τη φανέλα του. Του αξίζει, ήταν θέμα χρόνου να γίνει και είμαστε εδώ για να τιμήσουμε πάνω από όλα τον φίλο και μετά τον συμπαίκτη τόσα χρόνια, τον Γιώργο”.

Για το πώς ήταν η ζωή με τον Πρίντεζη: “Ήταν εύκολο να παίζεις με τον Γιώργο. Όπως ξέρετε όλοι ήταν ένας εκπληκτικός σκόρερ. Ανά πάσα στιγμή όπου του έδινες την μπάλα μπορούσε να τελειώσει τη φάση. Πρώτα από όλα ήταν ένας καταπληκτικός χαρακτήρας μέσα στα αποδυτήρια, ήταν ένα παιδί που χαιρόσουν να είσαι μαζί του, με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ, πάρα πολλές πλάκες. Άλλα όταν έμπαινε μέσα στο γήπεδο ήταν ένας μεγάλος νικητής και με τον δικό του τρόπο μπορούσε να ηγηθεί και να οδηγήσει την ομάδα σε πολλές νίκες και τίτλους”.

Για το παράδειγμα που δίνει ο Πρίντεζης στα νέα παιδιά: “Ο Γιώργος ήταν ένας δουλευταράς. Ήταν ένα παιδί που δούλεψε πάρα πολύ, δεν του χαρίστηκε τίποτα, δεν του ήρθε τίποτα εύκολα στη ζωή. Παρότι πέρασε δύσκολα βρήκε το σθένος και τη δύναμη να δουλέψει πάρα πολύ χωρίς να βρει δικαιολογίες και να δείξει σε όλους τι μπορεί να κάνει. Δεν τα παράτησε ποτέ και πέτυχε αυτό που είχε όνειρο από μικρό παιδάκι: να μεγαλουργήσει με τον Ολυμπιακό και τώρα για όλο αυτό που έκανε, για όλες τις θυσίες ανταμείβεται”.

Για το αν έχει μια ωραία ιστορία να μοιραστεί: “Είναι τόσες πολλές που δεν ξέρω ποιά να πρωτοθυμηθώ. Είναι τόσες πολλές και οι καλές και οι άσχημες. Ένα πράγμα θα πω ότι όπου με έβλεπε ο Γιώργος ήθελε να με αποφύγει γιατί θα του μιλούσα για μπάσκετ. Οπότε προσπαθούσε να με αποφύγει αλλά εγώ τον κυνηγούσα για να μιλήσουμε για μπάσκετ. Γενικά ταιριάξαμε πάρα πολύ με τον Γιώργο. Το πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από το μπάσκετ χτίσαμε μια σχέση ζωής που θα την έχουμε για πάντα και για μένα ήταν ο ιδανικός συμπαίκτης και το ιδανικό ταίρι μέσα στο γήπεδο”.

Για το ότι εκείνος πέρσι δεν έκλαψε και τι ποσοστό δίνει να κλάψει ο Γιώργος Πρίντεζης: “Εντάξει είμαστε διαφορετικοί χαρακτήρες με τον Γιώργο, του δίνω 99,9% να κλάψει”.

 

Ο Ολυμπιακός θα δώσει και φιλικό με τη Μακάμπι στη βραδιά προς τιμήν του Πρίντεζη.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις