Το δημοσίευμα της εφημερίδας “Αυγή” αναφέρει πως πενήντα έξι πολίτες ζητούν την ακύρωση της οικοδομικής άδειας για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφειας, με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τα συγκεκριμένα άτομα υποστηρίζουν ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έγκλημα με τεράστιες, διαρκείς και ανεπίστρεπτες κοινωνικές επιπτώσεις.
Να θυμίσουμε ότι η ΑΕΚ δικαιώθηκε με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ στην πρώτη προσφυγή που έγινε από το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας, ενώ υπάρχει μια προσφυγή κατά απόφασης του Δασαρχείου και μια κατά της ΜΠΕ του γηπέδου. Για την πρώτη εκκρεμεί η απόφαση και για τη δεύτερη η εκδίκαση.
” Tην αίτηση υπογράφουν κάτοικοι γειτονικών περιοχών και πολίτες απ’ όλη την Αττική”
“Οι προσφεύγοντες επικαλούνται το γεγονός ότι εκδόθηκε οικοδομική άδεια σε ακίνητο εκτός συναλλαγής, με συγκύριο του έργου μια κερδοσκοπική ανώνυμη εταιρία, γεγονός που συνεπάγεται εκτροπή από τον αρχικό σκοπό της παραχώρησης του οικοπέδου από το Ελληνικό Δημόσιο στην ΑΕΚ και παραβίαση του δημόσιου συμφέροντος» αναφέρει το δημοσίευμα.
Στους λόγους ακύρωσης αναφέρονται και κάποιοι που είτε έχουν ήδη κριθεί με την πρώτη απόφαση του ΣτΕ, είτε θα κριθούν νωρίτερα, καθώς περιλαμβάνονται και στις δυο άλλες προσφυγές που ακολούθησαν.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι “… την αίτηση υπογράφουν κάτοικοι γειτονικών περιοχών και πολίτες απ’ όλη την Αττική -ανάμεσά τους επιστήμονες, πανεπιστημιακοί, πολίτες με μακρά ενασχόληση με την υπεράσπιση του περιβάλλοντος και των κοινωνικών δικαιωμάτων, εκλεγμένοι σε διοικήσεις συνδικαλιστικών οργάνων και επιστημονικών σωματείων (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΤΑ, Σύλλογο Αρχιτεκτόνων κτλ.), αιρετοί στο χώρο της αυτοδιοίκησης (μέλη του περιφερειακού συμβουλίου Αττικής και δημοτικών συμβουλίων)”!
Μάλιστα, υπάρχουν και δηλώσεις του εκπροσώπου των 56, Κώστα Παπαδάκη, ο οποίος τόνισε: “Η πρωτοβουλία της κατάθεσης της προσφυγής φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ακόμη ψηφίδα στον πολύμορφου αγώνα των κατοίκων της Ν. Φιλαδέλφειας -Ν. Χαλκηδόνας και ολόκληρης της Αττικής, για την οριστική αποτροπή ενός δρομολογημένου περιβαλλοντικού εγκλήματος.
Ενός αγώνα που δίνεται στο όνομα της υπεράσπισης της πόλης, του άλσους και της ζωής των πολιτών και δεν πτοείται από την τρομοκρατία μιας δράκας τραμπούκων”.