ο σύνολο της αντιπολίτευσης όσο και των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του δημάρχου που μίλησαν, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην κατασκευή γηπέδου στο Γουδή. Ο δήμαρχος Αθηναίων υπενθύμισε την τότε δήλωσή του, ότι “στεκόμαστε θετικά σε πρωτοβουλίες τέτοιες, με την προϋπόθεση να υπάρχει η συναίνεση των εμπλεκομένων μερών και κυρίως των κατοίκων”.
Ακόμη επισήμανε πως “είναι σαφές ότι η διπλή ανάπλαση, που ως διοίκηση στηρίξαμε και ολοκληρώσαμε νομοθετικά, έχει καταστεί ανενεργή και δημιουργεί σοβαρά ζητήματα για τα συμφέροντα του δήμου». Επίσης, πρόσθεσε πως «παραμένουν ιδιαιτέρως σημαντικά για μας, το ζήτημα της απόδοσης του χώρου του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας στους δημότες, όπως άλλωστε το αίτημα πολλών ετών για τη δημιουργία ενός πραγματικού Μητροπολιτικού Πάρκου στην περιοχή του Γουδή, καθώς και της ανάπλασης και εξυγίανσης του Ελαιώνα”.
Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρήγας Αξελός, τόνισε ότι δεν παρουσιάστηκε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά “μια σειρά από ιδέες που ήταν διάσπαρτες”. Πρότεινε η ανέγερση του γηπέδου να γίνει είτε στο Βοτανικό είτε στο ΟΑΚΑ – με την τη χρησιμοποίηση του υπάρχοντος στο ΟΑΚΑ με τις απαραίτητες μετατροπές ή με την κατασκευή νέου.
Ο Νίκος Σοφιανός, επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, υπενθύμισε τη στάση που είχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ως επικεφαλής τότε της παράταξης “Ανοιχτής Πόλης” και δήλωσε ότι “δεν τον ξαφνιάζουν πλέον οι “κωλοτούμπες” του. Επίσης, απέδωσε τη σχετική εξαγγελία σε κυβερνητική προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το νέο μνημόνιο που φέρνει.
Από το “Παναθηναϊκό Κίνημα”, ο Νίκος Αβραμίδης επισήμανε ότι η διπλή ανάπλαση είναι σήμερα τροχοπέδη για τον εκσυγχρονισμό του γηπέδου του Παναθηναϊκού στη “Λεωφόρο”. Ο επικεφαλής της παράταξης “Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας”, Πέτρος Κωνσταντίνου, ανέφερε ότι πίσω από τη σχετική εξαγγελία κρύβονται “επιχειρηματικά συμφέροντα”.