Σάββατο, 24 Αυγ.
30oC Αθήνα

Γκλάντμπαχ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-3: Αγχωτική πρεμιέρα για την πρωταθλήτρια Γερμανίας με νικητήριο γκολ στο 90+11′

Γκλάντμπαχ – Μπάγερ Λεβερκούζεν 2-3: Αγχωτική πρεμιέρα για την πρωταθλήτρια Γερμανίας με νικητήριο γκολ στο 90+11′
Reuters

Λίγο έλειψε η πρωταθλήτρια, Μπάγερ Λεβερκούζεν να “γκελάρει” στην έδρα της Γκλάντμπαχ στην πρεμιέρα της στη φετινή Bundesliga. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο, όμως, πήρε το “διπλό” πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ (3-2) στο 90+11, έχοντας δευτερόλεπτα πριν αποτύχει να σκοράρει, σε εκτέλεση πέναλτι.

Για μια ακόμα φορά, η Μπάγερ Λεβερκούζεν έδειξε πως «παλεύει» όλα της τα ματς μέχρι τέλους, μέχρι να φτάσει στη νίκη. Η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο λίγο έλειψε να μπει με απώλεια βαθμών στη φετινή Bundesliga, αλλά απέφυγε την ισοπαλία, πετυχαίνοντας το τελικό 3-2 στο 90+11’.

Η Μπάγερ προηγήθηκε στο 12’ με μακρινό σουτ του Γκρανίτ Τζάκα, ενώ στο 38΄ ο Γερμανός Φλοριάν Βιρτς διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Στο 42΄ ο Τιμ Κλάιντινστ της Γκλάντμπαχ είδε το γκολ του να μην μετράει, μετά τη χρήση VAR.

Οι παίκτες της Γκλάντμπαχ επέστρεψαν από τα αποδυτήρια αποφασισμένοι και απάντησαν με δύο γκολ. Οι γηπεδούχοι έμειναν αρχικά «ζωντανοί» με το γκολ του Νίκο Ελβέντι στο 59′. Δεν έπαψαν να κυνηγούν την ισοφάριση, η οποία ήρθε εν τέλει χάρη στον Τιμ Κλάιντινστ, στο 85’ μετά από ασίστ του Αυστριακού Κέβιν Στέγκερ… κι αυτή τη φορά το γκολ του δεν ακυρώθηκε… με τους παίκτες του Τσάμπι Αλόνσο να μην μπορούν να… χωνέψουν πως ήταν έτοιμοι ν’ απωλέσουν μία τεράστια ευκαιρία να ξεκινήσουν με «τρίποντο» εκτός έδρας.

Όμως, ο Φλοριάν Βιρτς… θα γινόταν ο ήρωας της Λεβερκούζεν. Κέρδισε πέναλτι στο 90′ + 10′ και… ήταν άστοχος από την άσπρη βούλα, αλλά στο «ριμπάουντ» που πήρε ο ίδιος δεν έκανε λάθος και έγραψε το τελικό 3-2!

Τα αποτελέσματα, οι σκόρερ και οι υπόλοιποι αγώνες της 1ης αγωνιστικής:

Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν             2-3

(59΄ Ελβέντι, 85΄ Κλάιντινστ – 12΄ Τζάκα, 38΄ & 90+11΄ Βιρτς)

Λειψία-Μπόχουμ                     24/8

Χοφενχάιμ-Χόλσταϊν Κίελ            24/8

Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη            24/8

Άουγκσμπουργκ-Βέρντερ Βρέμης       24/8

Μάιντς-Ουνιόν Βερολίνου            24/8

Ντόρτμουντ-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης   24/8

Βόλφσμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου       25/8

Ζανκτ Πάουλι-Χαϊντενχάιμ           25/8

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις