Πέμπτη, 12 Σεπτ.
27oC Αθήνα

Γκριμάου: «Μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό ένιωσα μόνος, έγινα ο εύκολος στόχος»

Γκριμάου: «Μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό ένιωσα μόνος, έγινα ο εύκολος στόχος»

Ο Ρότζερ Γκριμάου δεν μπόρεσε να διατηρήσει τη θέση του στον πάγκο της Μπαρτσελόνα, με τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ της Euroleague να παίζει σημαντικό ρόλο.

“Ένιωσα μόνος, έγινα ο εύκολος στόχος”, δηλώνει ο Ρότζερ Γκριμάου, περιγράφοντας την κατάσταση μετά τον αποκλεισμό της Μπαρτσελόνα από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ισπανός προπονητής:

Για το πως ένιωσε για την περσινή σεζόν στην Μπαρτσελόνα: «Ένιωσα στενοχωρημένος τους προηγούμενους μήνες, γιατί τα πράγματα δεν πήγαν όσο καλά θα θέλαμε. Το καλοκαίρι, όμως ήταν θεραπευτικό. Υπήρξε μια πολύ σκληρή πνευματική καταπόνηση για εμένα, μεγαλύτερη από όταν ήμουν παίκτης».

Για το αν ήταν αποτυχημένη η περσινή σεζόν: «Ζούμε σε μια κοινωνία που η επιτυχία ορίζεται μόνο από τους τίτλους και το καταλαβαίνω αυτό γιατί πρόκειται για την Μπαρτσελόνα. Με τον Ολυμπιακό στο πέμπτο ματς ήμασταν πολύ καλοί στην άμυνα, αλλά όχι τόσο στην επίθεση. Μας έλειπε το κερασάκι στην τούρτα σε αρκετές στιγμές. Έγινα ο εύκολος στόχος. Τα ματς αυτά έκαναν κακή την εικόνα που έχει ο κόσμος για εμένα. Θα ήταν όλα πολύ πιο εύκολα αν δεν είχα μια ιδέα από πριν για το τι συμβαίνει στα αποδυτήρια μιας ομάδας.

Τα αποδυτήρια έχουν αλλάξει πλέον. Πρέπει να ξεχάσω όσα έμαθα. Το μπάσκετ σήμερα είναι διαφορετικό σε πολλά επίπεδα. Οι παίκτες παίζουν από τη μία ομάδα στην άλλη και δεν δένονται τόσο πολύ με μια ομάδα. Οι δικοί μου παίκτες ήταν επαγγελματίες μέχρι θανάτου, με εξαιρέσεις φυσικά».

Για τη σχέση του με τους Λαπόρτα και Ναβάρο: «Η σχέση μας ήταν καλή, φυσικά υπήρχαν και οι στιγμές που αισθανθήκαμε άγχος. Μετά τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό, ένιωσα μόνος. Ήθελα να συνεχίσω αλλά δεν θα έμπαινα στη διαδικασία να τους πείσω».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις