Ο Βαγγέλης Γραμμένος ξεκαθάρισε πως ο εφετινός τελικός του κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί με φιλάθλους και των δυο φιναλίστ, κάτι που σημαίνει πως -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- δεν θα έχουμε πάλι το... φαινόμενο των προσκλήσεων.
Συνάντηση στη Γ.Γ.Α. είχαν το πρωί της Πέμπτης (16.01.2020) ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης με τους προέδρους των ΕΠΟ (Ευάγγελο Γραμμένο), Superleague (Μηνάς Λυσάνδρου), ΔΕΑΒ και εκπρόσωπους του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη για θέματα αντιμετώπισης βίας.
Κύπελλο Ελλάδας: Προσπάθεια για χρήση του VAR πριν τον τελικό
Μετά το πέρας της συνάντησης -που είχε διάρκεια μιάμιση ώρα- ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ξεκαθάρισε ότι ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας της τρέχουσας σεζόν (2019/20) θα γίνει με κόσμο.
“Μιλάτε για τον τελικό του Κυπέλλου; Προφανώς γι’ αυτό είμαι αρμόδιος να μιλήσω. Ο τελικός του κυπέλλου Ελλάδας θα γίνει με κόσμο. Θα γίνει με κόσμο. Θα γίνει με κόσμο ο τελικός του Κυπέλλου, είναι ρητή δήλωση. Δεσμεύομαι ότι θα γίνει με κόσμο. Με φιλάθλους των δύο ομάδων στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Γραμμένος σε ερώτηση που του έγινε για τον τελικό του Κυπέλλου.
Στην συνέχεια μετά από επισήμανση ότι μία εικόνα τελικού με 10.000 ή λιγότερο κόσμο δεν είναι καλή είπε: «Έχουμε ξεφύγει λίγο από την ατζέντα μας, μπορείτε να με βρείτε κάποια άλλη στιγμή και να μου απευθύνεται ότι ερώτημα θέλετε. Όσο και αν στην εποχή μας αν τα αυτονόητα έγιναν ζητούμενα, αυτό είναι αυτονόητο”.
Για την συνάντηση που έγινε στο Υφυπουργείο, σχολίασε: “Αυτό που διαπιστώνει κανείς σήμερα είναι η ανάγκη να εκσυγχρονιστεί ένα νομικό πλαίσιο που αφορά τη λειτουργία των Λεσχών. Σε αυτή την κατεύθυνση, τα μέλη κάθισαν στο τραπέζι σε μία πρώτη προσέγγιση όλων των θεμάτων. Δεν έχει υπάρξει οριστικό τέλος σε αυτόν τον διάλογο, θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Η λογική και η κατεύθυνση είναι να εκσυγχρονιστεί όλο αυτό το σύστημα για τις Λέσχες των φιλάθλων, 2-3 νομοθετήματα διάσπαρτα. Έχει και άλλα ζητήματα, περισσότερο νομοτεχνικά. Το ζητούμενο είναι αυτό το νομικό πλαίσιο που θα νομοθετηθεί να μπορεί να είναι ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Σήμερα, μεγάλο μέρος του νομοθετήματος αυτού δεν έχει εφαρμοστεί”.