Site icon NewsIT

Η Athens Kallithea κατέθεσε πρόταση αναδιάρθρωση της Super League με συμμετοχή 16 ομάδων αντί για 14

08.07.2024 | 21:27
Η Athens Kallithea κατέθεσε πρόταση αναδιάρθρωση της Super League με συμμετοχή 16 ομάδων αντί για 14

SUPERLEAGUE-2 / 2023-2024 / ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ / ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗΝ SUPERLEAGUE (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Η Αthens Kallithea αποστέλλει την δική της πρόταση για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. Αύξηση των ομάδων στη Stoiximan Super League από την σεζόν 25/26 και νέο σύστημα με playoffs κατά τα ιταλικά πρότυπα στη Super League 2.

Η Athens Kallithea η οποία τη φετινή σεζόν θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Super League κατέθεσε πρόταση για αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος, με αύξηση των ομάδων τόσο στην Α΄ όσο και στην Β΄ Εθνική κατηγορία.

Συγκεκριμένα ο σύλλογος των Νοτίων προαστίων της Αθήνας προτείνει οι ομάδες στην Super League από 14 να γίνουν 16 και από αυτές να υποβιβάζονται οι τρεις, σε αντίθεση με τώρα που «πέφτουν» δυο ομάδες.

Παράλληλα οι νεοφώτιστοι στις προτάσεις τους συμπεριλαμβάνουν και νέο φορμάρ για την διεξαγωγή της Super League.

Όλα αυτά φυσικά θα συζητηθούν την Πέμπτη (11/07/24) στην συνεδρίαση του Δ.Σ της λίγκας.

Αναλυτικά η πρόταση της Athens Kallithea

Υπόψιν του νέου Προέδρου της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος Super League κ. Μαρινάκη, τον οποίον συγχαίρουμε για την εκλογή του, μαζί με όλες τις ΠΑΕ που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα, η Athens Kallithea FC καταθέτει πρόταση για την αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος Super League, καθώς και του πρωταθλήματος Super League 2.

Τα βασικά σημεία της πρότασής μας είναι τα εξής:

– Από τη σεζόν 2025/26, αύξηση συμμετοχής των ομάδων στο πρωτάθλημα της Super League σε 16, με τρεις ομάδες να υποβιβάζονται και τρεις να ανεβαίνουν ανά σεζόν

– Από τη σεζόν 2024/25, playoffs πρωταθλήματος Super League για τις θέσεις 1-4 και playoffs για τις θέσεις 5-8 για ευρωπαϊκό εισιτήριο

– Από τη σεζόν 2024/25, διεξαγωγή πρωταθλήματος Super League 2 σε έναν ενιαίο όμιλο και ένα νέο σύστημα διεξαγωγής των playoffs που είναι εν μέρει βασισμένο σε εκείνο της ιταλικής Serie B και έχει σχεδιαστεί για να μεγιστοποιήσει την ανταγωνιστικότητα και το ενδιαφέρον και να ελαχιστοποιήσει τη διαφθορά.

Τα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα – Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Τουρκία και Τσεχική Δημοκρατία – έχουν όλα τουλάχιστον 16 συλλόγους. Αν η Ελλάδα φιλοδοξεί να επιστρέψει στα 10 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ταυτόχρονα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα της εθνικής ομάδας, η κορυφαία κατηγορία μας πρέπει να αυξήσει τη συμμετοχή ομάδων σε 16.

Αυξάνοντας τις ομάδες που συμμετέχουν σε 16, το πρωτάθλημα θα δημιουργήσει (1) ένα πιο ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον, (2) ένα πιο ισχυρό προϊόν για τους οπαδούς, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους χορηγούς με μεγαλύτερο εθνικό ενδιαφέρον, και (3) μια πιο διευρυμένη δεξαμενή ταλέντων και περιβάλλον για την ανάπτυξη των Ελλήνων παικτών.

Όσον αφορά το επενδυτικό περιβάλλον, μάς έχουν προσεγγίσει αρκετές φορές ελληνικοί σύλλογοι, τόσο από τη Super League 1 όσο και από τη Super League 2, για να φέρουμε ξένους επενδυτές τα τελευταία δύο χρόνια, και αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να είναι εφικτό υπό τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά όχι με το σημερινό μέγεθος του πρωταθλήματος ή το σημερινό σύστημα ανόδου και υποβιβασμού.

Επιπλέον, όσον αφορά τη Super League 2, έχει υποτιμηθεί ο βαθμός στον οποίο η ανταγωνιστική και οικονομική αδυναμία της Super League 2 έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ανταγωνιστική και οικονομική ισχύ της Super League 1.

Η πρότασή μας θα ανανεώσει το κίνητρο για τους συλλόγους της Super League 2 να επενδύσουν, να αναπτύξουν παίκτες και να είναι ανταγωνιστικοί και θα οδηγήσει σε ένα προϊόν υψηλότερης ποιότητας με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους φιλάθλους, τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους χορηγούς.

Τεντ Φιλιππάκος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version