Τρίτη, 15 Οκτ.
21oC Αθήνα

Η FIFA απάντησε στις καταγγελίες για το βεβαρημένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών

Η FIFA απάντησε στις καταγγελίες για το βεβαρημένο πρόγραμμα των ποδοσφαιριστών
Reuters

ECA, FIFPRO και La Liga κατήγγειλαν τη FIFA στην Ευρωπαϊκή Ένωση για το βεβαρημένο καλεντάρι των ποδοσφαιριστών, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου να… περνάει στην αντεπίθεση.

Η FIFA σήκωσε… το γάντι που της πέταξαν η ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών, η FIFPRO Europe και η La Liga, κατηγορώντας την πως “θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την υγεία των παικτών και απειλεί την οικονομική και κοινωνική βιωσιμότητα σημαντικών εθνικών διοργανώσεων”.

Η ένωση των ευρωπαϊκών λιγκών, η FIFPRO Europe και η ισπανική La Liga , υπέβαλαν τη Δευτέρα (14.10.2024) καταγγελία στην Επιτροπή της ΕΕ κατά της FIFA για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην επιβολή του διεθνούς προγράμματος αγώνων 2025-2026, με ιδιαίτερη αναφορά σε το Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων 2025 και το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία αντέδρασε και -με ανακοίνωσή της- υποστήριξε ότι εκείνοι που την κατήγγειλαν θέλουν να προστατεύσουν τα δικά του συμφέροντα. Παράλληλα, έκανε λόγο για υποκρισία, ενώ ξεκαθάρισε ότι το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, προστατεύοντας παράλληλα τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η ανακοίνωση της FIFA:

“Το ημερολόγιο της FIFA είναι το μόνο όργανο που εγγυάται ότι το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να συνεχίσει να επιβιώνει, να συνυπάρχει και να ευημερεί παράλληλα με το ποδόσφαιρο των εθνικών και ηπειρωτικών συλλόγων.

Μερικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (που είναι διοργανωτές και ρυθμιστές αγώνων) ενεργούν με εμπορικά συμφέροντα, υποκρισία και χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους άλλους.

Αυτά τα πρωταθλήματα προφανώς προτιμούν ένα ημερολόγιο γεμάτο με φιλικά και καλοκαιρινές εκδρομές, που συχνά περιλαμβάνουν εκτεταμένα ταξίδια σε όλο τον κόσμο.

Αντίθετα, η FIFA πρέπει να προστατεύσει τα γενικά συμφέροντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας των παικτών, σε όλα τα μέρη και σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις