Πέμπτη, 12 Σεπτ.
30oC Αθήνα

Η La Liga υιοθετεί διαιτητικό πρωτόκολλο κατά του ρατσισμού

Η La Liga υιοθετεί διαιτητικό πρωτόκολλο κατά του ρατσισμού
Reuters

Ο ρατσισμός που αντιμετωπίζουν κάποιοι παίκτες στα γήπεδα της Ισπανίας – σε διάφορες μορφές, με πιο γνωστή περίπτωση αυτή του Βινίσιους της Ρεάλ Μαδρίτης- φαίνεται ότι μπαίνει για τα καλά στο “στόχαστρο” της La Liga.

Στη συνάντηση στο συνέδριο της FIFA στην Μπανγκόκ (Ταϊλάνδη), αξιωματούχοι της Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και της La Liga ενέκριναν ένα πλήρες πρωτόκολλο διαιτησίας αφιερωμένο σε ρατσιστικά περιστατικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας Marca.

Αρχικά, οι διαιτητές θα πρέπει να κάνουν χειρονομία με τα χέρια τους για να σχηματίσουν σταυρό, προκειμένου να γίνει αντιληπτός ο ρατσιστικός χαρακτήρας του περιστατικού.

Στη συνέχεια ο αγώνας θα διακοπεί για πρώτη φορά, πριν οι παίκτες επιστρέψουν στα αποδυτήρια. Ακολούθως το παιχνίδι θα συνεχιστεί, αλλά σε περίπτωση επανάληψης θα διακοπεί οριστικά.

Μαστιζόμενη από πολλά ζητήματα που συνδέονται με τον ρατσισμό τα τελευταία χρόνια (με στόχο κυρίως τον Βινίσιους Τζούνιορ) και κατηγορούμενη για αδράνεια, η La Liga επιθυμεί να ξεκινήσει μια διαδικασία αποκατάστασης στις εξέδρες των γηπέδων της.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις