Τετάρτη, 28 Αυγ.
28oC Αθήνα

Η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή, αλλά η ΤΣΣΚΑ ανώτερη…

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ήταν το πιο δυνατό τεστ που έδωσε και άφησε μεγάλες υποσχέσεις! Η ΑΕΚ κοίταξε στα.. μάτια την ΤΣΣΚΑ, από την οποία ηττήθηκε με 90-84 σε φιλική αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ. Κορυφαίος ο Σάκοτα με 20π.

Άρεσε πολύ η ΑΕΚ! Η Ένωση αποκαλύφθηκε στο κοινό της -δεν έδωσε δυναμικό “παρών” στο ΟΑΚΑ- δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, παρά την ήττα με 90-84.

H ομάδα του Γιούρι Ζντόβτς ήταν για παραπάνω από 35 λεπτά ανταγωνιστική κόντρα στην Πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά τελικά… υποκλίθηκε κόντρα σε μία ανώτερη ομάδα. Η ΑΕΚ στην τελευταία περίοδο έδειξε να χάνει την αμυντική της συγκέντρωση κάτι που η ρωσική ομάδα -με την ποιότητα της- το εκμεταλλεύτηκε και έχτισε μια διαφορά πέντε πόντων στο 35΄(75-80) την οποία την κράτησε μέχρι το τέλος του αγώνα που την βρήκε νικήτρια.

Για τους “κιτρινόμαυρους”, εξαιρετικός ήταν ο Ντούσαν Σάκοτα με 20 πόντους. Η Ελληνική ομάδα είχε όμως και άλλους παίκτες σε πολύ καλή βραδιά. Αποκάλυψη ήταν 19χρονος Βόσνιος Έντιν Άτιτς με 12 πόντους, ενώάρεσαν Ούκιτς, Γουίλιαμς με 10 και Μαυροειδής με 12.

Πρόσθετο όφελος για την ΆΕΚ η παρουσία των νεαρών Μωραϊτη, Σκουλιδα, που πήραν χρόνο συμμετοχής μετά και την απουσία των διεθνών Ντίξον, Ιβάνοβιτς και Μιλόσεβιτς.

Τεόντοσιτς με 18, Ντε Κολό με 14 και Όγκουστιν με 14 ξεχώρισαν για τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ο Δημήτρης Ιτούδης, που τιμήθηκε πριν το τζάμπολ, δεν είχε στη διάθεσή του τους τραυματίες Χάινς, Φρίλαντ και Κορόμπκοφ και τους διεθνείς Βοροντσέβιτς, Αντόνοφ και Κουλάγκιν (συμμετέχουν με τη Ρωσία στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2017).

Δεκάλεπτα: 27-23, 49-51, 65-67, 84-90. 

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς 10, Βουγιασίνοβιτς, Σάκοτα 20, Βασιλειάδης 6, Χαριτόπουλος, Λαρεντζάκης 6, Όουενς 5, Άτιτς 12, Μωραΐτης 3, Μαυροειδής 12, Γουίλιαμς 10. 

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 14, Τεόντοσιτς 18, Όγκουστιν 14, Μαλέικο, Φριτζόν 5, Τζάκσον, Λαζάρεφ, Χίγκινς 9, Γκαβρίλοφ, Χριάπα 8, Κουρμπάνοφ, Βόστρικοφ. 

Διαιτητές: Σχινάς, Κορομηλάς, Σώμος.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε