Δευτέρα, 21 Οκτ.
17oC Αθήνα

Η ΑΪΚ πήρε “ανάσες”, νίκησε και… περιμένει τον Παναθηναϊκό

ΦΩΤΟ aikfotboll.se
ΦΩΤΟ aikfotboll.se

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΪΚ Στοκχόλμης. Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση τους οι Σουηδοί πήραν εύκολη εντός έδρας νίκη (2-0) επί της Φάλκενμπεργκ, λίγες μέρες πριν υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό στη ρεβάνς του 1-0 της λεωφόρου, για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.

Η ΑΪΚ Στοκχόλμης συνήλθε μετά την ήττα της στην Αθήνα από τον Παναθηναϊκό κι επικράτησε εύκολα με 2-0 της Φάλκενμπεργκ για τη 16η αγωνιστική της σουηδικής Allsvenskan.

Και τα δύο γκολ για τους νικητές, που την Πέμπτη θα υποδεχτούν το “τριφύλλι” στον επαναληπτικό του 1-0 της Λεωφόρου -για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League- σημείωσε ο Έερο Μάρκανεν στο 1΄ και στο 38΄.

Ο Ρίκαρντ Νόρλινγκ παρέταξε την ομάδα του με τριάδα στην άμυνα (3-6-1 και 3-5-2 κατά διαστήματα), ενώ χρησιμοποίησε για βασικούς πέντε από αυτούς που είχαν ξεκινήσει και στη Λεωφόρο (Κάρλγκρεν, Χάουκσον, Εκποζό, Μαρκάνεν, Σάντγκρεν). Στη διάρκεια του ματς πέρασαν σαν αλλαγή ακόμα τρεις που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα.

Να αναφέρουμε πως δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου ο Ισιζάκι για την ΑΪΚ, προκειμένου να είναι… φρέσκος κόντρα στους “πράσινους”. Πάντως το δείγμα νίκης της ομάδας του Νόρλινγκ στη “Friends Arena” δεν είναι ασφαλές για την κατάστασή της, αφού ο αντίπαλος υπήρξε αδύναμος.

Με το αποτέλεσμα αυτό η ΑΪΚ κράτησε το αήττητο στην έδρας της στο πρωτάθλημα Σουηδίας κι έφτασε τους 30 βαθμούς και την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

H σύνθεση των γηπεδούχων:

Κάρλγκρεν, Χούιβελντ, Χάουκσον, Σάντγκρεν, Βαϊσάνεν, Εκποζό, Γιασίν, Αφανέ (82’ Μπλόμπεργκ), Σαλέτρος (73’ Οφόρι), Γκράβιους, Μαρκάνεν (73’ Άβντιτς)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε